r
Nosalty Logó

Mandulás kagyló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibi
Mandulás kagyló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Összesen 872 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Összesen 6975 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Összesen 406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 872 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    373.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5646.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2562 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 6975 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 406 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk. (Én a lisztet szitálni szoktam.)
  2. A tésztát kagylóformába (mandulaformába) nyomkodjuk szép véknyan úgy, hogy kis mélyedés legyen benne a forma teljes hosszában, hogy férjen bele krém a töltéskor.
  3. A formákat sütőlemezre rendezzük, majd 160-180fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kiszedve kihűtjük a "kagylóalapot".
  4. A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé turmixoljuk. A margarint a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a kihűtött krémet, mandulalikőrrel (aromával) ízesítjük.
  5. A kihűlt tésztára simítunk a krémből és tálcára rendezzük egymás mellé, majd a gőz fölött felolvasztott mázzal lecsorgatjuk.
  6. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18831
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit a férjem sógornője szokta készíteni - elég ritkán. A férjem nagyon szereti, ezért elkértem a receptet. Hosszas keresgélés után sikerült formát vennem, így most elkészítettem - állítólag egész jó lett :) Én ugyan nem szeretem a mandulaíz miatt, de rajtam kívül mindenki szívesen fogyasztja. Még annyit a recepthez, hogy nekem a krém 1/3-a megmaradt, a máznak viszont több, mint fele, ezért érdemes vagy arányosan kevesebbet készíteni belőle, vagy be kell kalkulálni a hétvégi sütéshez még valami sütit, amihez felhasználhatóak a megmaradt anyagok. Nem biztos, hogy ez a tökéletes csokimáz, akinek van bevált, azzal készítse :). Tálalni lehet egyesével, vagy kettőt összeborítva (így kevesebb helyet foglal a hűtőben).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz (díszítéshez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek