r
Nosalty Logó

Mandulás-csokoládés őzgerinc lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Mandulás-csokoládés őzgerinc lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A fehér rész ízesítéséhez

A barna rész ízesítéséhez

A bevonathoz

Összesen 527 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A fehér rész ízesítéséhez

A barna rész ízesítéséhez

A bevonathoz

Összesen 3157 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A fehér rész ízesítéséhez

A barna rész ízesítéséhez

A bevonathoz

Összesen 392 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 527 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3157 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fehér rész ízesítéséhez

A barna rész ízesítéséhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat jól kikeverjük a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Ezután mehet a liszt, a sütőpor és a citrom reszelt héja.
  2. Most a massza felét áttesszük egy másik edénybe. Az egyik feléhez adjuk az őrölt mandulát, a másik feléhez a kakaóport.
  3. A kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába felváltva belekanalazzuk a tésztát, hogy a végén majd csíkos legyen.
  4. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
  5. Amikor langyosra hűlt, kiborítjuk és megkenjük a lekvárral. Ezután gőz fölött a csokit az olajjal megolvasztjuk, majd ezzel bevonjuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3114
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-csokoládés őzgerinc lekvárral
dorcus89 81 recept

Ez egy igazi karácsonyi sütemény, de ha feldobnánk a hézkönapokat, esetleg vendégeket várunk, akkor is remek desszert, mert egyáltalán nem bonyolult, mégis egy kicsit különlegesebb. Az ízvilággal is lehet kísérletezni, esetleg a csokiba rakhatunk mentát, chilit, narancshéjat. De ugyanúgy a mandula helyett kókusszal is készíthetjük. Ez már csak tőlünk függ.

Hozzávalók

A tésztához

A fehér rész ízesítéséhez

A barna rész ízesítéséhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek