r
Nosalty Logó

Mandulás-csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Mandulás-csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1137 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 190 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1137 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásfehérjét felverjük,miközben lassanként hozzáadjuk a cukrot is.
  3. Majd óvatosan hozzákeverjük a darált mandulát, a csipet sót és a csokit is.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 2 kanál segítségével kis halmocskákat (kisebb diónyit) rakunk a tésztából, picit távolabb egymástól, mert sütés közben elterülnek, majd mehetnek is a sütőbe.
  5. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, ekkor még puhák a kekszek, majd hagyjuk őket kihűlni, és kihűlve megkeményednek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13255
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Ajánló

Az eredeti recept: 120 g európai mogyoró, 120 g cukor, 100 g keserű csoki, 3 tojásfehérje, csipet só. Én az itthon található alapanyagokra cseréltem, és a 120 g cukor nekem nagyon sok, és a 60 g-mal is nagyon édes. Finom kávéhoz, tejeskávéhoz.

Receptkategóriák

Ez a recept a legeslegelső gluténmentes receptes könyvemböl, Cucinare senza glutine való, de még egyetlen receptet sem próbáltam ki belőle, nem is tudom , miért. Valamelyik nap kezembe került a könyv, és a recepteket nézegetve felfedeztem ezt a kekszet, mivel épp lapult 2 tojásfehérjém a hűtőben, kis változtatással rögtön meg is sütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek