r
Nosalty Logó

Mandulás - almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás - almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7096.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1987 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.8 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 6120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, olajjal és a vízzel. A sütőport a liszthez szitáljuk, és a tojássárgákhoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, és óvatosan a sárgákhoz keverjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával, kivajazzuk, először az almát rétegezzük bele, amit fahéjas-vaníliás cukorral megszórunk, majd a diót, és a mandulát is közé szórjuk. Erre megy a piskótatészta fele, a tészta másik feléhez pedig hozzászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, majd a sárga piskótára öntjük.
  4. Egy villával összekeverjük a kétféle piskótát, hogy márványos legyen.
  5. Előremelegített sütőben megsütjük.
  6. Közben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
  7. Ha a piskóta megsült, hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és az almás felét is hagyjuk hűlni. Végül rákenjük a vaníliakrémet, és hűtőbe tesszük pár órára.
  8. Tálalás előtt meghintjük kakaóval a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10097
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet Brigitől vettem: Almás krémes - ahogy Brigi készíti, ezt variáltam át kicsit a saját ízlésünkre. Az eredmény nagyon finom volt, a család szerint süssek máskor is ilyet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek