Mandulamag recept

Kalória?
Mandulamag
Mandulamag
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislány koromban a nagymamám sokat készített ilyen sütit. Ez volt az egyik kedvencem. Akkoriban még a lakodalmakban is szolgáltak fel ilyen süteményt. (Mindig kiettem az egészet a tányérról). Majd egyszer csak eltűnt a színről a mandulamag. Mígnem a napokban megtaláltam a receptet, és megsütöttem gyerekkorom egyik kedvencét.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Könnyű, de időigényes nyalánkság.
Szerintem a krémből másfél adag kell. Nekem legalábbis megmaradt néhány "magocska" töltetlenül.
Frissen is finom, de másnap az igazi, ha már puhult egy kicsit. Az aroma helyett esetleg mandula likőrrel is eltudnám képzelni. Majd legközelebb.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulás süti, amarettós magocskák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és vékonyan a formákba nyomkodjuk.
  2. Sütőben kisütjük a kis "magocskákat".
  3. A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, és felfőzzük. Kihűtjük.
  4. Amíg a tejes krém hűl, addig a vajat vagy a margarint a porcukrral habosra keverjük; majd hozzádolgozzuk a mandula  aromát.
  5.  A kétféle krémet összekeverjük, és megtöltjük vele a kihűlt "magocskákat". (Egy "magocskába" krémet halmozunk a másikat pedig rányomjuk).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 882
elküldve: 16
receptkönyben: 784
elkészítve: 34/46
Facebookon megjelent: -

szakács

ivett1

Mióta szakács: 2011.04.02.
3 recept

Hozzászólások (34)

Piócás
Piócás v, 2014-10-12 18:12

A legkedvencebb sütim! Végre sikerült formát szereznem hozzá, tegnap ki is próbáltam a receptedet. Nagyon finom lett! Most készül a következő adag... :-)

lukovicsek
lukovicsek p, 2013-11-08 17:41

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem keményedik meg a tészta sütés és töltés után. Mert nekem is van egy mandula receptem és egyszer neki is álltam megcsinálni, de vártam vagy két napig , hogy csak megpuhul a krémtől és semmi. Azóta nem is sütöttem. De a sütit viszont imádom. Úgyhogy neki dőlök még egyszer:)

lerebo
lerebo szo, 2013-12-28 16:35

Kedves Ivett,
Nagyon örülök ennek a receptnek. Minden karácsonykor elkészítem ezt a süteményt, de az általam eddig ismert receptnél a krémet gőz fölött kellett készíteni és a tészta is néha beleragadt a formába. EZ A RECEPT TÖKÉLETES!!! A krém nem csúszkál a tészta nem ragad bele a formába. KÖSZÖNÖM:Szilvia

domiani123
domiani123 h, 2013-05-06 10:12

tegnap készítettem el a burkot. Lett 70 db-hoz való. Irtó sok lett ennyiből. De nem is baj, mert most lagziba kell, de legközelebb ha csak magunknak sütöm, elég fél adag ezek szerint.

Varga Erzsébet
Varga Erzsébet k, 2012-12-04 19:59

Sziasztok!

Már többször megsütöttem e recept szerint ezt a süteményt, aki evett belőle, vagy csak megkóstolta, azoknak kivétel nélkül mindenkinek ízlett, és ízlik.
Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. :)
Ajánlom mindenkinek! :)
Jó sötögetést mindenkinek! :)
Viszlát! :))

ancsamari
ancsamari p, 2012-04-06 20:43

Kedves Ivett

Nagyon hálás vagyok a receptért mint hasonlóan mások én is csak ritkán jutottam hozzá ehhez a nagyon fantasztikus sütihez.
Már két alkalommal is elkészítettem a tésztával nincs is semmi baj (kivéve mikor sokáig hagyom a sütőben és kicsit száraz lesz:) ) Szóval a krém nem az igazi nagyon folyós marad és nem igazán tudok vele mit kezdeni. Töltés közben mindig elmászik :( van valamilyen praktikád erre.
Persze ez semmit nem von le az élvezeti értékéből mert a "túlélésre" semmi esélye....
válaszod előre is köszönöm

ivett1
ivett1 / ivett1 h, 2012-04-09 19:38

Szia!
Örülök, hogy ízlik a süti. A krémhez különösebb praktikám nincs, talán annyi, hogy szinte teljesen ki kell, hogy hűljön a főzött krém. Legalább is máskor ez bejött nekem. :)
üdv: Ivett

Virág76
Virág76 / Virág76 p, 2012-01-13 14:34

Szia Ivett! Nekem is nagy kedvenc volt,de túl sokszor nem jutottam hozzá.Most is onnan jött az ötlet,hogy karácsony előtt a boltban megláttam a formákat-horror áron.Persze eszembe jutott,hogy anyunak volt régen,és lelkesen elő is kereste,bajlódjak csak én vele....Hát megsütöttem,jelentem el is fogyott.Én úgy jártam,hogy elővigyázatosan rögtön másfél adag krémet készítettem,így maradt belőle.Sebaj,kedvenc muffintészta egyben lesütve,rá a krém,mára is lesz finomság. Köszönöm a receptet, Üdv : Virág

focaccina
focaccina szo, 2011-12-24 16:04

nagyon finom lett!!!tegnap sutottem meg ès màra màr el is fogyott...legkozelebb dupla adagot csinàlok! :) koszi ezt a szuper receptet! szia judit

ivett1
ivett1 / ivett1 h, 2011-12-26 18:05

szia Judit!
Örülök, hogy sikerült a süti és, hogy ízlett a családnak, barátoknak. Nagyon szívesen!

focaccina
focaccina cs, 2011-12-15 16:35

Szia Ivett, vègre sikerult formàt szereznem ùgyhogy gondoltam megsutom az unnepekre, viszont elotte lenne pàr kèrdèsem: jò bele a dr.oetkeres szìntelen mandula aroma is?Azt ìrod hogy a tèsztàt vèkonyan a formàkba nyomkodjuk, de elotte ki kell nyùjtani vagy csak lecsìpunk a tèsztàbòl ès ùgy nyomkodjun bele?bocs ha kicsit èrtetlenkedek...:P elore is koszi a vàlaszt!szia Judit

ivett1
ivett1 / ivett1 cs, 2011-12-15 18:52

Szia focaccina!

Igen jó bele az is, de nem lesz zöld tőle a krém. Ha ragaszkodsz a zöld színhez is, másnem teszel hozzá egy kevés ételfestéket. Nem kell kinyújtani a tésztát, elég a csipkedés. Jó sütögetést és Kellemes Ünnepeket!

focaccina
focaccina cs, 2011-12-15 19:59

koszonom a gyors vàlaszt!:) majd megirom hogy milyen lett!Kellemes Unnepeket neked is!Szia Judit

benike
benike h, 2011-11-21 22:42

én ma vettem , röktön két csomagot, azaz 20 darabot. 1000 forintért.egy százforintos boltba. én is nagyon kiváncsi vagyok rá. biztos fini!

ivett1
ivett1 / ivett1 k, 2011-09-06 21:14

Szia!

SOK! :)) A képen a majdnem az összes süti rajta van ( egy tálcányi). Ez kb 40-60db. De pntosan nem tudom. :)

szneki
Szneki / szneki h, 2011-04-25 07:00

Szia!
elkészítettem,nagyon nagyon finom!de nekem sincs mandulamag formám,így linzer formákba töltöttem,így ugyan nem lett benne olyan sok krém,de így is isteni finom!
Köszike!
üdv..Zsuzsi

ivett1
ivett1 / ivett1 h, 2011-04-25 21:45

Kedves Szneki!

Örülök, hogy ízlett. Egészségetekre!! Nagyon ötletes megoldás.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 k, 2011-04-12 22:36

Szia palice! Ilyen formákat leginkább piacokon, búcsúkban, ill "100 ft-os" boltokban lehet kapni, remélem segítettem.

palice
palice / palice k, 2011-04-12 22:15

en is kerek ilyen format! mondja mar meg valaki,hogy hol kaphatnek?!koszike mindenkinek!:)

moncsi68
moncsi68 sze, 2011-04-13 11:07

Szióka,
Mandulamag formát én a múlt héten az Auchan-ban vettem. Szerintem ilyesmi helyen tuti találsz.
Jó sütögetést:))) Ha nincs túl sok időm én két vékony lapra sütöm és közé a krém.
Az íz hatás ugyan az, nálunk imádják:))

rony87
rony87 k, 2011-04-12 17:05

Végre,végre egy mandulamag recept:D.Köszi,hogy feltetted.Hétvégén ki is próbálom,és ha mindenkinek elnyeri a tetszését,akkor a nyáron az esküvőmön ezt a receptet használjuk a mandulamag elkészítésére:D:D

manócska2010
manócska2010 k, 2011-04-12 16:33

Szia! A formákat ki kell vajazni mielőtt beleteszem a tésztát? Köszönöm és Üdv

ivett1
ivett1 / ivett1 sze, 2011-04-13 11:39

Szia!
Nem kell a formákat kikenni semmivel. Ha kisült egyszerűen kivehető a formából. (esetleg egy kicsit megkocogtatod a forma szélét.) Nekem egy sem ragadt bele, és nem is tört szét.

szneki
Szneki / szneki k, 2011-04-12 16:22

a storym nekem is ugyanaz,pont mint neked,lakodalmak:)Imádom ezt a sütit,de valóban pepecses,de meg fogom sütni,vennem kell ilyen formát is...
köszi!
Üdv.:Zsuzsi

nemeszemmeg
nemeszemmeg k, 2011-04-12 14:50

Imádom ezt a sütit! De jó, újra látom! Csak sajnos nagyon időigényes, a 18 hónapos kislányom nem enged ilyeneket sütni! :(

835