r
Nosalty Logó

Mandarinos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vnémarika
Mandarinos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    1506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikenünk egy tortaformát.
  2. A mandarint lecsöpögtetjük és félretesszük.
  3. Törjük össze a kekszet, vagy daráljuk le diódarálóval.
  4. Olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá a kekszreszeléket, és keverjük össze. Az így kapott masszát tegyük egy kapcsos tortaformába, és egyenletesen nyomkodjuk bele. (Vékony lesz!) Tegyük 5 percre a fagyasztóba.
  5. Verjük fel a krémsajtot egy mély tálban, adjuk hozzá a vaníliát, szitáljuk bele a porcukrot, és reszeljük bele a narancs héját.
  6. Egy külön tálban verjük fel keményre a tejszínt, majd tegyük a krémsajtos keverékhez. Az így elkészült krémet tegyük a kekszrétegre, és simítsuk el egyenletesen. Tegyük ismét a fagyasztóba 5 percre. (Ha később lesz fogyasztva elég a hűtő is!)
  7. A megdermedt sajttorta tetejét rakjuk ki mandarinnal. Csurgassunk a tetejére csokoládét díszítésnek.
  • Tepsi mérete: 23
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4716
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Ajánló

Azoknak, akik egy kis különleges édességre vágynak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vnémarika 12 recept

Két hónappal ezelőtt a fiam azzal jött le a tetőtérből, hogy mandarinos sajttortát kér szülinapjára. A tévébe látta Jamie Oliver "sütötte." Kerestem itt, de nem találtam meg. Rákerestem a honlapján és ez lett belőle. Mit mondjak kegyetlenül finom torta. Igaz nem olcsó, de nagyon-nagyon finom. Annyit változtattam rajta, hogy nem kaptam mandarin konzervet és friss mandarinnal raktam ki. Nem tudom, milyen lett volna konzervből, de legközelebb is így csinálom, mert a savanykás íz szuperül harmonizál a krémsajttal. Viszont legközelebb már úgy rakom ki a gyümölccsel, hogy kihagyom azt a helyet, ahol szeletelni fogom. A mandarint elég nehéz volt elvágni. Ne számítsatok magas tortára, mert körülbelül 3 cm lesz a magassága. A családom megszavazta, karácsonyra is ez lesz az egyik süti. Nem elvetendő szempont az sem, hogy nagyon hamar készen van. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek