Mandarinos-mákos-mandulás cukormentes chiapuding recept

Mandarinos-mákos-mandulás cukormentes chiapuding
Mandarinos-mákos-mandulás cukormentes chiapuding
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Chiapuding karácsonyra hangolva. A gyümölcs, mák, eritrit, fahéj, mandula hozzávalók mennyisége természetesen ízlés szerint változtatható. Változatként készíthetjük őrölt gyömbérrel, őrölt szegfűszeggel, mézes fűszerkeverékkel, kevés mézzel.

hozzávalók / 1 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulatejbe rakjuk bele a chiamagokat, az eritritet, a fahéjat, keverjük össze és tegyük pár órára, akár egy éjszakár a hűtőbe, hogy a magok megszívják magukat és elérjék a puding állagot.
  2. Másnap a mandarint pucoljuk meg, vágjuk apróbb darabokra.
  3. A mandulapelyheket száraz serpenyőben pirítsuk meg. Figyeljünk, hogy oda ne égjen.
  4. Egy pohárban rétegezzünk: alulra a mandarint, rá szórjunk kevés őrölt mákot, arra a pirított mandulapelyhek egy részét, majd folytassuk a rétegezést.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 091
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
26 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307