r
Nosalty Logó

Mandarinos fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandarinos fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    1831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1893 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Elkészítés

a piskótához

  1. Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, és adjuk hozzá a sütőport.
  2. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük össze, és adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele.
  3. Adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet, és dolgozzuk krémes tésztává.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük.
  5. 190 fokra előmelegített villany sütőben 15 percet, légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet sütjük.
  6. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat, és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, és tölthetjük is!

a töltelékhez

  1. Hámozzuk meg a mandarint, és szedjük cikkekre.
  2. Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint, és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét, és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le.
  4. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint, és töltsük meg vele a kihűlt piskótát.
  5. Csavarjuk fel, és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

a díszítéshez

  1. Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét, és kevergetve olvasszuk meg.
  2. Vonjuk be vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat, és díszítsük mandarin gerezdekkel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8690
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Ajánló

Könnyed ebéd után ajánlom, ízvilága tökéletesen zárja le az étkezést.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, belül mascarponekrémes-karamelles mandarin fogad, és mindez csak a miénk!

Hozzávalók

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?