r
Nosalty Logó

Mama piros kiflije

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Mama piros kiflije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejes tang zhonghoz (receptem itt)a tejet a liszttel közepes tűzön habverővel simára keverjük, és addig hevítjük, míg besűrűsödik, majd lehűtjük.
  2. Az olaj és a fűszerpaprika kivételével a többi anyagból és a lehűtött tang zhonggal szép fényes, sima, puha tésztát dagasztunk, majd 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ezután olajozott (lehet lisztezett is) felületen kettévágjuk, majd a kéttészta-cipót egyenként kb. fél centi vastag körlapra nyújtjuk, megkenjük olajjal, meghintjük 1 kk fűszerpaprikával, feltekerjük, összehajtjuk,újból kinyújtjuk, majd 6 körcikkre vágjuk, éskiflikkétekerjük (a körcikk hosszanti oldalától). 12 kiflit kapunk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, kb. 3 cm-re egymástól; mert sütés alatt dagadni fognak!
  5. 15 percet újból pihentetjük, majd tejjel lekenjük, durva tengeri sóval gyengén meghintjük, és előmelegített, forró, párás sütőben megsütjük (kb. 25 perc, sütőtől függően).
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5989
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Ajánló

Aki nem szereti a pirospaprikát, akkor ki lehet hagyni; sütöttem így is! Ekkor a fehér kifliket lekentem tejjel, és szezámmaggal sűrűn meghintettem. Magok nélkül sima vajas kiflit kapunk, a tésztát természetesen vajas zsemlének is formázhatjuk! Szuper-puha, pillekönnyű péksütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága anyósom, Mama egyik népszerű receptje - itt kissé átalakítva. Régen a sok pici gyermeke igen szerette a "piros kiflit"; férjem mesélte, hogy mindig egy óriási tállal készült (valószínű az itteni receptemnek 2-3-szoros mennyisége lehetett!) Többször sütöttem az eredeti verziót; az persze tang zhong nélkül készült, és a fűszerpaprikát beledagasztottam a tésztába, majd köménymagot szórtam a tetejére. Most piros-fehér cirmosak lettek a pillekönnyű, egyenesre formázott, hetyke kis kiflik! Sajttal, retekkel, paprika-paradicsommal ettük; vajazva!!! Nagyon finom volt! :) És persze hálával, szeretettel gondoltunk most is Mamára...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek