r
Nosalty Logó

Málnaszószos párnák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Málnaszószos párnák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Párnák

Málnaszósz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Párnák

Málnaszósz

Összesen 2252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Párnák

Málnaszósz

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 2252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Párnák

Málnaszósz

Elkészítés

Párnák

  1. Már a leveles tésztánál időt nyerünk, mert olyat választunk, ahol 6 különálló lap van a csomagban, így még a sodrófát sem kell elővennünk. 10x20 cm-es ezek, de ha nem találunk ilyet, akkor sincs gond. Hagyjuk kiengedni a tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk 12 részre.
  2. A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel, a cukorral és a reszelt citrom héjával, majd hozzáadjuk az étcsokoládét is.
  3. Fogjuk a tészta kockákat, és mindegyikbe 2 teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd szépen összenyomjuk a széleiket egy villa segítségével, és tepsibe rendezzük. A képen látszik, hogy szeretnek szétnyílni, ha nem vagy biztos a technikádba, akkor kend meg egy kis felvert tojással. Ettől a párnák teteje is fényes lesz, amit én most kihagytam.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180-190°C-ra, és 18-20 perc alatt megsütjük a párnákat. Ezzel már nincs több gondunk, így amíg sül a süti, elkészítjük a málnaszószt.

Málnaszósz

  1. Egy kis lábosba beletesszük a málnát, a cukrot és citromlevet, majd szép lassan összefőzzük az egészet. Az a gyanúm, hogy Jalos bácsi átpasszírozta a málnaszemek miatt, engem viszont nem zavar. Ha Te sem szereted a fogadhoz koccanó szemeket, akkor járj el úgy, mint a bácsi.
  2. Ezek után előveszünk egy tányért, ráöntünk egy kevés (vagy sok) szószt, ráhelyezzük a párnát (vagy párnákat), és már mehet is ez az édes, málnás, túrós, csokis csoda a szájba. Isteni!
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 913
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz a weboldalamon, a recept mellett több képet is találsz. A Facebook-on is fent vagyok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel Domonyi Rita: Tündérbodár című könyvéhez készült. A történetben nagy szerepet kap Jalos bácsi. Kerek szemüvegével, fehér szakállával és kerek pocakjával egy jóindulatú nagypapára emlékeztet. A harangvirágok mellett lakik, az öreg tölgyfa utáni első réten. Már a látvány is csodálatos lehet, de ami a legeslegfontosabb, hogy mindenki szereti a sütiremekeit. A málnaszószos párna a sláger, melyet Jalos bácsi kitűnően készít. Málnapüréből málnaszószt varázsol, így amikor az édes szósz keveredik a tejszínhabbal, és közben a meleg párnákba harapsz, az valami mennyei. Én aztán csöppet sem bánnám, ha az édes, piros öntettől maszatos lenne az arcom! Szívesen fogyasztanám a fák árnyékában, a kerti gomba ülőgarnitúrán ücsörögve. Olvasás közben folyamatosan ez motoszkált a fejemben. Vajon milyenek lehetnek ezek a málnaszószos párnák? Jalos bácsi sok időt szentel erre a receptre, a meleg miatt én próbáltam kevesebb időt tölteni a konyhában. A párnák nem tollpelyhet, hanem túrós, étcsokis töltetet kaptak, és a tejszínhabot lehagytam róla, mert már így is úgy éreztem evés közben, hogy hedonista vagyok. Gyors édesség, benne a nyár ízével.

Hozzávalók

Párnák

Málnaszósz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!