Málnás-vaníliás házi jégkrém recept

Málnás-vaníliás házi jégkrém
Málnás-vaníliás házi jégkrém
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok bolti fagyi ellenes, sőt, vannak olyan fagyik, amiket kifejezetten szeretek. Annyira, hogy fél dobozig meg sem állok! Ennek a házi jégkrémnek óriási előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, és egy-egy jégkrém nem túl nagy, ezért könnyebb kontrolálni, hogy mennyit ettünk belőle! Valójában egy igazi klasszikus, amit igazi málnapüré és málnadarabkák tesznek kissé savanykássá és az igazi vanília illatossá.

hozzávalók / 5 adag

A rózsaszín málnás részhez:

  • 50 g málna, villával összetörve
  • 100 g natúr sajtkrém (v. 80 g natúr joghurt+20 g tejszín)
  • 1 csapott ek porcukor
  • 1 kk méz v. juharszirup (elhagyható)

A málnás-vaníliás parfé részhez:

  • 50-80 g cukor (ki-mennyire szereti édesen)
  • 1/2 dl víz
  • 3 tojássárgája
  • 180 g tejszín
  • 80 g fagyasztott málna , amit majd kissé szétmorzsolunk
  • 1/4 vanília kikapart magja
  • a képen látható műanyag jégkrém forma (2) vagy kicsi joghurtos dobozkák/papír pohárkák (ezekből 4-5 db)
  • faspatula/bambusznyársak/hurkapálcikák

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: karamellfagyi, vaníliafagyi, fagyitorta, gyümölcsfagyi, sorbet, fagyikehely, parfé

egyéb elnevezések

fagyi, házi fagyi, jégkrém, vanília fagyi

elkészítés

  1. A rózsaszín málnás rész hozzávalóit összekeverjük, és a jégkrém formákba (vagy kicsi joghurtos pohárkákba) teszünk 1-1 evőkanállal. Betesszük a fagyasztóba.
  2. A vaníliás-málnás parfé részhez először cukorból és a vízből szirupot főzünk, és amíg kissé hűl, addig:
  3. Mixerrel jól elkeverjük a vanília kikapart magját a 3 tojássárgájával (kb. 3 perc), ezután a langyosra hűlt sziruppal, gőzfürdő felett fehéredésig keverjük a sárgákat. (Én lábasban vizet forraltam, amikor a víz felforrt, lezártam alatta a gázt, és erre a forró vizes lábasra állítottam a keverőtálat.)
  4. A tejszínből tejszínhabot készítünk, majd 2 részletben, laza mozdulatokkal a tojássárgás masszába forgatjuk.
  5. Az így kapott masszába keverjük a kissé összetört fagyasztott málnát, és a masszát a jégkrémformába kanalazzuk. Beleszúrjuk a pálcikát (spatulát, 3-4 összefogott bambusznyársat v. hurkapálcikát), és lefagyasztjuk.
  6. Fogyasztás előtt pár perccel célszerű kivenni a fagyasztóból, mert akkor könnyedén ki tudjuk venni a formából a jégkrémeket. Ugye milyen egyszerű? És még fagyigép sem kell hozzá!

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 751
elküldve: 9
receptkönyben: 255
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

Hozzászólások (2)

d.zsoka
d.zsokak, 2012-06-26 22:10

nagyon gusztusos :) ha beszerzek pálcikát, akkor biztos kipróbálom. köszi a receptet :)

wannabe chef
wannabe chefk, 2012-06-26 22:49

Hurkapálcikával is működik, csak akkor méretre kell tördelni őket és egy pohárba többet is kell tenni! De az Ikeában most pl. árulnak ilyen műanyag formát!

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!