Málnás-vaníliás házi jégkrém recept

1 adag
256
kcal
Málnás-vaníliás házi jégkrém
Málnás-vaníliás házi jégkrém
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok bolti fagyi ellenes, sőt, vannak olyan fagyik, amiket kifejezetten szeretek. Annyira, hogy fél dobozig meg sem állok! Ennek a házi jégkrémnek óriási előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, és egy-egy jégkrém nem túl nagy, ezért könnyebb kontrolálni, hogy mennyit ettünk belőle! Valójában egy igazi klasszikus, amit igazi málnapüré és málnadarabkák tesznek kissé savanykássá és az igazi vanília illatossá.

hozzávalók / 5 adag

A rózsaszín málnás részhez

  • 50 g málna (villával összetörve)
  • 100 g krémsajt (natúr vagy 80 g natúr joghurt és 20 g habtejszín)
  • 1 csapott ek porcukor
  • 0.5 teáskanál méz (vagy juharszirup, elhagyható)

A málnás-vaníliás parfé részhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, sorbet, fagyitorta, fagyikehely, parfé, karamellfagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

fagyi, házi fagyi, jégkrém, vanília fagyi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsaszín málnás rész hozzávalóit összekeverjük, és a jégkrém formákba (vagy kicsi joghurtos pohárkákba) teszünk 1-1 evőkanállal. Betesszük a fagyasztóba.
  2. A vaníliás-málnás parfé részhez először cukorból és a vízből szirupot főzünk, és amíg kissé hűl, addig:
  3. Mixerrel jól elkeverjük a vanília kikapart magját a 3 tojássárgájával (kb. 3 perc), ezután a langyosra hűlt sziruppal, gőzfürdő felett fehéredésig keverjük a sárgákat. (Én lábasban vizet forraltam, amikor a víz felforrt, lezártam alatta a gázt, és erre a forró vizes lábasra állítottam a keverőtálat.)
  4. A tejszínből tejszínhabot készítünk, majd 2 részletben, laza mozdulatokkal a tojássárgás masszába forgatjuk.
  5. Az így kapott masszába keverjük a kissé összetört fagyasztott málnát, és a masszát a jégkrémformába kanalazzuk. Beleszúrjuk a pálcikát (spatulát, 3-4 összefogott bambusznyársat v. hurkapálcikát), és lefagyasztjuk.
  6. Fogyasztás előtt pár perccel célszerű kivenni a fagyasztóból, mert akkor könnyedén ki tudjuk venni a formából a jégkrémeket. Ugye milyen egyszerű? És még fagyigép sem kell hozzá!

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 854
elküldve: 9
receptkönyben: 289
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

Hozzászólások (2)

d.zsoka
d.zsokak, 2012-06-26 22:10

nagyon gusztusos :) ha beszerzek pálcikát, akkor biztos kipróbálom. köszi a receptet :)

wannabe chef
wannabe chefk, 2012-06-26 22:49

Hurkapálcikával is működik, csak akkor méretre kell tördelni őket és egy pohárba többet is kell tenni! De az Ikeában most pl. árulnak ilyen műanyag formát!

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.
256