Málnás-vaníliás házi jégkrém recept

megosztás
0
Málnás-vaníliás házi jégkrém
Málnás-vaníliás házi jégkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok bolti fagyi ellenes, sőt, vannak olyan fagyik, amiket kifejezetten szeretek. Annyira, hogy fél dobozig meg sem állok! Ennek a házi jégkrémnek óriási előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, és egy-egy jégkrém nem túl nagy, ezért könnyebb kontrolálni, hogy mennyit ettünk belőle! Valójában egy igazi klasszikus, amit igazi málnapüré és málnadarabkák tesznek kissé savanykássá és az igazi vanília illatossá.

hozzávalók / 5 adag

A rózsaszín málnás részhez

  • 50 g málna (villával összetörve)
  • 100 g krémsajt (natúr vagy 80 g natúr joghurt és 20 g habtejszín)
  • 1 csapott ek porcukor
  • 0.5 teáskanál méz (vagy juharszirup, elhagyható)

A málnás-vaníliás parfé részhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, fagyitorta, karamellfagyi, fagyikehely, sorbet, parfé, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

fagyi, házi fagyi, jégkrém, vanília fagyi
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A rózsaszín málnás rész hozzávalóit összekeverjük, és a jégkrém formákba (vagy kicsi joghurtos pohárkákba) teszünk 1-1 evőkanállal. Betesszük a fagyasztóba.
  2. A vaníliás-málnás parfé részhez először cukorból és a vízből szirupot főzünk, és amíg kissé hűl, addig:
  3. Mixerrel jól elkeverjük a vanília kikapart magját a 3 tojássárgájával (kb. 3 perc), ezután a langyosra hűlt sziruppal, gőzfürdő felett fehéredésig keverjük a sárgákat. (Én lábasban vizet forraltam, amikor a víz felforrt, lezártam alatta a gázt, és erre a forró vizes lábasra állítottam a keverőtálat.)
  4. A tejszínből tejszínhabot készítünk, majd 2 részletben, laza mozdulatokkal a tojássárgás masszába forgatjuk.
  5. Az így kapott masszába keverjük a kissé összetört fagyasztott málnát, és a masszát a jégkrémformába kanalazzuk. Beleszúrjuk a pálcikát (spatulát, 3-4 összefogott bambusznyársat v. hurkapálcikát), és lefagyasztjuk.
  6. Fogyasztás előtt pár perccel célszerű kivenni a fagyasztóból, mert akkor könnyedén ki tudjuk venni a formából a jégkrémeket. Ugye milyen egyszerű? És még fagyigép sem kell hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 21 368
elküldve: 9
receptkönyben: 349
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka k, 2012-06-26 22:10

nagyon gusztusos :) ha beszerzek pálcikát, akkor biztos kipróbálom. köszi a receptet :)

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef k, 2012-06-26 22:49

Hurkapálcikával is működik, csak akkor méretre kell tördelni őket és egy pohárba többet is kell tenni! De az Ikeában most pl. árulnak ilyen műanyag formát!

256