r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sarkanya
Málnás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Összesen 3897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 3897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

  • 30 dkg málna (kb. 30-35 dkg szép, nagy szemű)
  • 1 csomag tortazselé (Expressz, piros színű, cukrozott)

Elkészítés

Tortalap piskótatésztából

  1. A 3 tojást habosra verjük a cukrokkal, majd hozzávegyítjük a sütőporral összekevert lisztet. Kivajazott (margarinozott) és lisztezett tepsibe (kb. gáztepsi méretű) öntjük, vékonyan szétfolyatjuk, és közepes tűzön kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. A tortához nekem 22 cm átmérőjű (és kb. 7 cm magas) kapcsos formám van, így a kisült és kihűlt piskótából kivágom az alsó tortalapot, és a formába helyezem. Az se baj, ha valakinek nagyobb tortaformája van, akkor egy kicsit alacsonyabb lesz a torta.

Túrókrém

  1. A túrókrémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzátesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, kicsit még félretesszük.
  3. Az étkezési zselatinport a csomag hátoldalán olvasható módon elkészítjük, kihűtjük, és a túrós masszához vegyítjük, majd a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
  4. Végül a piskóta tortalapra öntjük az egészet, és pár órára a hűtőbe tesszük. Később meg lehet nézni az ujjunkkal, ha már szilárd a teteje, akkor jöhet a málna.

A tetejére

  1. A tetejét szépen kirakjuk a málnákkal (vagy bármilyen idény gyümölccsel), a tortazselét elkészítjük a csomag hátoldalán olvasható módon, és a gyümölcsre folyatjuk, és ismét a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszítjük, és kész is! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 69329
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta
sarkanya 1 recept

Kisfiam szülinapjára kerestem túrótorta receptet, de nem találtam az elképzelésemnek megfelelőt, ezért többféle receptből "gyúrtam" össze az alábbit. Annyira finomra sikerült, hogy meg kell ismételnem! :) Bármilyen gyümölcsből el tudom képzelni, úgyhogy a gyümölcsszezon nem lesz akadálya.

Hozzávalók

Tortalap piskótatésztából

Túrókrém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?