r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás sajttorta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4806 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 4806 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, 5 dkg cukrot,1 csomag vaníliás cukrot, csipet sót, a tojassárgát és a kis darabokra vágott 5 dkg vajat gyors mozdulatokkal simára eldolgozzuk. (Szükség esetén 1-2 tk vizet is adjunk hozzá.)
  2. A tésztáta tortaforma aljának megfelelő méretűrekinyújtjuk (egy kapcsos tortaforma, amit előzőleg kikenünk,vagy papírral kibélelünk), majd egy villával több helyen megszurkáljuk.
  3. Belehelyezzük a formába a kinyújtott tésztát,és kb. 40 percre hidegre tesszük.
  4. A tojásokat a 20 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral 7 percig habossá verjük.
  5. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a keményítőt, majd ugyanúgy a mélyhűtött málnát (nem felolvasztani!).
  6. A tésztaalapot 2 ek liszttel megszórjuk, és a krémsajtos masszát elsimítjuk rajta.
  7. Előmelegített sütőben a legalsó sínen megsütjük. (Ha nagyon barnulna, 1 óra után sütőpapírral fedjük le.)
  8. Késsel leválasztjuk a tortaforma oldaláról a tésztát, és minimum 4 órán át a formában hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14380
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Ajánló

Ajánlatos egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Finom hozzá a crème fraîche.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányom születésnapi tortájának készült ez a különösen szaftos, pikáns ízű, nagyon finom sütemény.  Én ehető virágokkal dekoráltam, aminek nagy sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek