r
Nosalty Logó

Málnás melba torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás melba torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 356 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4275 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 356 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 4275 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Legvégül a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Egy kerek kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belesimítjük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A málnát pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A málnát elkeverjük 80 g cukorral. 2 lap zselatint kicsavarunk, feloldjuk, majd a málnához keverjük.
  4. A joghurtot 60 g cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével elkeverjük. 10 lap zselatint kicsavarunk, feloldunk, és egy kevés joghurtkrémmel elkeverjük, majd a többi krémhez keverjük.
  5. A 250 g tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurtkrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot.
  6. A piskótát vízszintesen elfelezzük. A barackot lecsöpögtetjük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítunk 6 ek joghurtkrémet. Ráhelyezzük a barackot 2 fél kivételével, amit félretesszünk a díszítéshez.
  7. A málnapüréből 2 ek-at félreteszünk a díszítéshez, a többit a maradék joghurtkrémhez keverjük, és rásimítjuk a barackokra. A 2. tortalapot ráhelyezzük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. 200 g tejszínt a maradék cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A tortakarikát eltávolítjuk. A tejszínt a torta felső lapjára simítjuk. A megmaradt barackot szeletekre vágjuk, és elosztjuk a tortán. Megszórjuk pisztáciával. A megmaradt málnapürét felmelegítjük, hűlni hagyjuk, majd a tortára csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10943
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis hétvégi kényeztetés, nemcsak gyerekeknek!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek