r
Nosalty Logó

Málnás mascarpone-torta Kandi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kandi02
Málnás mascarpone-torta Kandi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír

tészta

krém

tejszínes réteg

Összesen 1114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír

tészta

krém

tejszínes réteg

Összesen 4456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír

tészta

krém

tejszínes réteg

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 4456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tejszínes réteg

Elkészítés

tészta

  1. Ez a recept egy 18 cm átmérőjű tortaformához való. Előző este kell összerakni, másnap csak dekorálni.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasszuk -volt, hogy simán lábasban, lassú tűzön olvasztottam, akkor sem lett semmi baja, hisz nem kell temperálni-. Az olvasztott és kihűlt csokoládét a mascarponekrémhez keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot is.
  3. A vajat megolvasszuk, és ráöntjük még melegen a kekszmorzsára. Összedolgozzuk.
  4. A tortaforma alját lecsatoljuk, erre nincs szükségünk, és ráállítjuk arra a tányérra, amin majd tálaljuk, tegyünk alá tortacsipkét vagy zsírpapírt, így nem kell bajlódni az átrakással. Oldalát zsírpapírral kibéleljük.
  5. Összeállítjuk a tortát: Az aljára kerül az olvasztott vajas keksz, amit belenyomkodunk az aljára. Ráhalmozzuk a fagyasztott málnát -a keksz beissza majd, ha megolvad a málna-. Nem szoktam előtte kiolvasztani és lecsöpögtetni a málnát, de elszántabbak megtehetik. Kicsit meg szoktam szórni még porcukorral a málnát, hogy édesebb legyen. Erre halmozzuk a mascarponés csokoládés krémet. Betesszük a hűtőbe másnapig.
  6. Másnap felverjük a habtejszínt -Hulala a jó hozzá, mert van benne fixáló és elég stabil-. Ha nem Hulalával készítjük, akkor tegyünk bele expressz habfixálót, a hidegen kötőt.
  7. A tortáról lehúzzuk a tortaformát, lehúzzuk a zsírpapírt az oldaláról, és a tejszínhabbal megkenjük a tetejét és az oldalát. Dekoráljuk málnával vagy csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe a vendégek érkezéséig.
  • Tepsi mérete: 18
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2024
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kandi02 15 recept

Akartam valami gyorsan elkészíthető, sütés nélküli tortát. Éppen akkor akadtam rá erre a receptre egy régebbi újságban, és kicsit átalakítottam. Kedvenc tortám lett! Imádom! Az alja ropogós, a teteje pedig selymesen krémes. MMM... vagyis megunhatatlan mennyei manna :-) 

Hozzávalók

tészta

krém

tejszínes réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!