r
Nosalty Logó

Málnás-mandulás torta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szofika
Málnás-mandulás torta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 6152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk: a 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot is.
  2. Kivajazott-kilisztezett kapcsos tortaformába (24 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  3. Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából és tegyük egy nagy tányérra, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Ha ez megtörtént, vágjuk félbe, kenjük meg bőven a málnalekvárral és szórjuk meg a pirított mandulával.
  4. Helyezzük vissza a tortára a tetőt, és a tetejét valamint az oldalát kenjük meg lekvárral (így könnyebben rá tudjuk majd a marcipánt tenni, és szeleteléskor nem fog csúszkálni a torta tetején).
  5. Vizes kézzel kezdjük el gyúrni a marcipánt amíg puha, nyújtható állagú nem lesz. Porcukorral beszórt deszkán nyújtsuk ki, mintha csak egy tészta lenne. A tortánál nagyobb méretű, kör alakú formára nyújtsuk.
  6. Tekerjük fel porcukorral "bekent" nyújtófára és egy határozott mozdulattal borítsuk a tortára. A széleiről vágjuk le a felesleget.
  7. A maradék marcipánt összegyúrjuk az ételfestékkel és ebből formázottvirágokkal, rózsákkal bármivel díszítjük a tortát, majd megy a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24 cm-es tortaforma
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7937
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-mandulás torta marcipánnal
Szofika 104 recept

A nővérem szülinapjára készültünk. Nem mondom hányadikra, a  harmadik ikszen túl hallani sem akar róla. Ezért van csak 1 szál gyertya a tortáján. :-) Nekem, aki kézügyességgel, művészi érzékkel, türelemmel nem sokkal rendelkezik ( a torta óta kicsit többel), feltett szándékom volt, hogy marcipánnal bevont, virágokkal díszített tortát készítek. Én, aki marcipánt eddig tortabevonásra sosem, csak marcipántallér-készítésre használtam. A nővérem - aki a londoni Hummingbird Bakery cukrásza összecsapta a kezét mikor meglátta a tortát: "Szofika!!Ezt téééééényleg Te csináltad?"Igen, Szofika megcsinálta.:) Bővebben itt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?