r
Nosalty Logó

Málnás guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 495 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2966 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 495 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    2835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.7 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 2966 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját elkeverjük a tejjel, a vaníliás cukorral, a 4 kanál cukorral és a vaníliaaromával, majd felmelegítjük. (Nem forraljuk, mert az nem tesz jót a tojásnak, csak melegítjük.)
  2. Felvágjuk a kifliket, majd kettéosztjuk a halmot. Egy tűzálló tálat kicsit beolajozunk -biztos, ami biztos- majd beletesszük a kifliadag felét és ráöntjük a tejes keverék felét. Jól összenyomkodjuk, hogy szinte egy lappá álljon össze.
  3. Megszórjuk 2kanálnyi cukorral, majd rátesszük az előzőleg kiolvasztott málnát, vagy a friss gyümölcsöt. A gyümölcsöt is megszórjuk 2 kanálnyi cukorral.
  4. A maradék tejes keverékbe beáztatjuk a maradék kiflit, ezt is jól összenyomkodjuk, majd a málna tetejére tesszük.
  5. A tojásfehérjét habbá verjük, majd kis halmokban a kifli tetejére tesszük. Ezt is megszórjuk 1kanálnyicukorral, majd mehet a sütőbe olyan 15-20 percre 180 fokon. Akkor jó, hakicsit megpirul, megkeményedikrajta a hab és a hab tetején karamellizálódika cukor.
  6. Vanília fagylalttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8518
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez Lajos Mari egyik receptjének a kicsit megformált változata, a saját szájízünkre igazítva. Természetesen friss gyümölcsből finomabb, de így is el fog fogyni.:) Kicsit bonyolultabb, mint a sima mákos guba. Ennek ellenére gyorsan kész van, nem kerül sokba, és egy jó kis krémleves után ideális fogás -szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek