r
Nosalty Logó

Málnalekváros csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Málnalekváros csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Összesen 2030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Összesen 24359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Összesen 269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.4 g

Zsír

  • Összesen
    1137.5 g
  • Telített zsírsav
    413 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    580 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24848 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    3949 mg
  • Vas
    209 mg
  • Magnézium
    5318 mg
  • Foszfor
    9519 mg
  • Nátrium
    5332 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    144 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3424.9 g
  • Cukor
    1512 mg
  • Élelmi rost
    405 mg

VÍZ

  • Összesen
    3257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    167 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3098 micro
Összesen 24359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Elkészítés

A mogyorós alaphoz

  1. A mogyorós alaphoz az őrölt mogyorót a cukorral összeforgatjuk. A tojásfehérjéket felverjük, közben a porcukrot apránként hozzáadjuk. A mogyorós keveréket fokozatosan a cukros tojásfehérjébe forgatjuk. A masszát egy zsírpapírral bélelt 40x60 centis tepsire simítjuk. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A fehér csokoládét gőz fölött fölolvasztjuk, a piskótamorzsát belekeverjük, majd a kihűlt lapra simítjuk, és hideg helyen hagyjuk megdermedni. Amikor megdermedt, a málnalekvár kétharmadát rákenjük, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A csokoládébevonathoz a csokoládét apróra törjük, majd 0,7 dl felforralt tejszínt ráöntünk, és jól összekeverjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral és 0,3 dl tejszínnel. 8 dl csokoládészószt kimérünk (a többit félretesszük), és összekeverjük a tejszínes csokoládéval, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap a csokoládéhabhoz való tejszínt kemény habbá verjük, és a meglangyosított csokoládés tejszínes keverékkel összeforgatjuk, majd az előkészített fehér csokis piskótamorzsás alapra simítjuk, és fagyasztószekrényben jól behűtjük. Amikor alaposan kihűlt, egyforma téglalapokra vágjuk, a maradék csokoládé bevonót rásimítjuk, ezt is hagyjuk megdermedni.

A piskótamorzsa keverékhez

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 40x60
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4207
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnalekváros csokoládétorta
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ez egy nem mindennapi, időigényes, nagy alapanyag-költségvetésű torta, így elsősorban különleges alkalmakra ajánljuk. Olyan ízélményt nyújt azonban, amely minden fáradozást megér.

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek