r
Nosalty Logó

Málnakrémes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vycu
Málnakrémes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta alapanyagai

Málnazselé alapanyagai

Krém alapanyagai

Torta tetejére

Összesen 1355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta alapanyagai

Málnazselé alapanyagai

Krém alapanyagai

Torta tetejére

Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta alapanyagai

Málnazselé alapanyagai

Krém alapanyagai

Torta tetejére

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    350.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5585 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Tészta alapanyagai

Málnazselé alapanyagai

Krém alapanyagai

Torta tetejére

Elkészítés

Tészta alapanyagai

  1. A mirelit málnát felengedjük, és lehetőség szerint a levét jól lecsöpögtetjük. (Talán amiatt ázott szét az alsó piskóta, hogy nem csöpögtettem le.)
  2. A tojások fehérjét jó keményre felverjük 3 evőkanál hideg vízzel. (Itt kicsit meglepődtem, még sosem készítettem vízzel a tojásfehérjét. De pillanatok alatt bekeményedett.:)))
  3. A cukrokat összevegyítjük a sóval, és a tésztához keverjük, majd a tojássárgájákat is egyenként hozzáadjuk.
  4. Végül összevegyítjük a liszttel, a keményítővel és a sütőporral.
  5. Egy kapcsos, kerek tortaformának az alját zsírral kikenjük. Vigyázzunk, csak az aljára kerüljön a zsír! Majd liszttel meghintjük (általában inkább réteslisztet használok). A tésztát beleöntjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Ha valakinek gázsütője van, akkor a 2-es fokozaton süsse.
  6. Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. Érdemes meglazítani a piskóta szélét körben.

Málnazselé alapanyagai

  1. A málnát (amit jól lecsöpögtettünk:) és félretettünk) a cukorral és a citromlével pépesre keverjük. Nem kell megijedni a citromtól, kicsit savanyúbb lesz, de a torta összeállításakor az ízek nagyon is jól illenek majd egymáshoz.
  2. A zselatinport belekeverjük a lecsöpögtetett málna levébe, majd alacsony hőmérsékleten feloldjuk, és hozzákeverjük a málnapépet.
  3. A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, keresztben kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, és rásimítjuk a málnazselét, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

Krém alapanyagai

  1. Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a cukrokat és a fahéjat. Érdemes jó krémesre kikavarni.
  2. Kivesszük a hűtőből a piskótát, és a zselére simítjuk a krémet, majd rátesszük a másik tortalapot.
  3. Megint betesszük a hűtőbe kb. fél órára.

Torta tetejére

  1. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Kivesszük a formából a tortát, és lazán bevonjuk a tejszínnel minden oldalról.
  2. A tetejére lehet szórni tortadarát, csokiforgácsot, színes cukorkát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1199
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finom tortát egy újságban találtam, sajnos már nem tudom, melyikben, mert az igazi recept kitalálóját kellene dicséretben részesíteni. Szóval valami finom, krémes és főleg málnás sütire vágytam, és sok keresgélés után rábukkantam erre a nagyon guszta receptre. A valódi receptben szerepel még mézes puszedli apróra tördelve, de ilyenem nem volt, hát kihagytam belőle. Sajnos a málnavelő kicsit eláztatta a tésztámat, de az íze kárpótolta azt a sokkot, amit a torta kinézete okozott (bezzeg az eredeti recept képe hihetetlenül tökéletes).

Hozzávalók

Tészta alapanyagai

Málnazselé alapanyagai

Krém alapanyagai

Torta tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?