r
Nosalty Logó

Málnahabos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Málnahabos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Összesen 353 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Összesen 2818 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Összesen 155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 353 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5257.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2082 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.9 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 2818 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval. A folyamat felénél hozzáadjuk a cukrot is. A végén egyenként a sárgáját is belekeverjük a robotgéppel.
  2. Széles fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a sütőporral összekevert, átszitált lisztet.
  3. Egy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen szétkenjük rajta a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük 12 perc alatt.
  4. Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy feleakkora tepsibe rétegezzük a lapot és a krémet. Alulról kezdve, piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
  5. Hűtőbe tesszük, folpackkal letakarva fogyasztás előtt pár órára, hogy összeálljon.

Krém

  1. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből és 5 dkg cukorból.
  2. Utána a málnát 1 dl vízzel és a maradék cukorral felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  3. Feloldjuk a vaníliás pudingport 1dl vízben, és a pürésített málnához adjuk, amit visszateszünk a tűzre, és 1 percig forralunk. Ezután elzárjuk a gázt, és gyorsan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

Málnaöntet

  1. Ugyanúgy készül mint a krém, csak a keményítőt fél deci vízben oldva tesszük a pürésített málnához. 1 percig forraljuk, ebbe nem teszünk tojáshabot. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 19.

Ajánló

Lehet hozzá tejszínhabot is enni, illetve málnaszemekkel díszíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék fagyasztott málnából készítettem, receptújságos ötlet alapján.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Málnaöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek