r
Nosalty Logó

Málnadzsem - Málnalekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Málnadzsem - Málnalekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1104 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 13243 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1104 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3373.6 g
  • Cukor
    3143 mg
  • Élelmi rost
    200 mg

VÍZ

  • Összesen
    2573.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4080 micro
Összesen 13243 kcal
  • 1% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát alaposan megmossuk, és egy nagy fazékba tesszük. Egy villával jól összetörjük.
  2. Hozzáöntjük a dzsemfixet, és magas lángon elkezdjük főzni.
  3. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük.
  4. Mikor újra forr, onnantól számítva, még további 5 percet főzzük magas lángon.
  5. Ha kész, beffőttes üvegekbe tesszük, és lezárjuk az üvegeket.
  6. Fejtetőre állítjuk őket, és így hagyjuk kihűlni. Utána mehetnek a helyükre.
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 49576
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Nagyon gontolkodtam, hogy megszabaduljak-e a magoktól, és elkezdtem szűrőn átpaszírozni, és akármilyen ügyesen próbáltam, akkor is sok értékes gyümölcshusit láttam a magok közt, ezért nem vesződtem tovább: maradtak a magok! És nem bántam meg, a színe-java benne maradt, és egyáltalán nem zavarnak a magok.

Receptkategóriák

A napokban úgy megkívántam a málnadzsemet, és venni akartam, de elment a kedvem tőle, amint megláttam a boltba az árát. Akkor eszembe jutott, hogy egy ismerősünknek hatalmas málnása van, és vettem is tőle nagyon jó áron két rekesszel. Világéletemben tartottam a lekvár-dzsem főzéstől, ezért ezt a nagyon egyszerű módját választottam, és nagyon tudtam értékelni, milyen hamar kész lettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!