r
Nosalty Logó

Malakoff

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Malakoff
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütialaphoz

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 617 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütialaphoz

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 7401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütialaphoz

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 324 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 617 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    472.9 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4717.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.5 g
  • Cukor
    410 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3094 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 7401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 324 Kcal

Hozzávalók

A sütialaphoz

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A sütialaphoz

  1. A krém készítése:
  2. A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon.
  3. A cukorral habosra keverjük.
  4. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük.
  5. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát.
  6. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk.
  7. Összeállítás:
  8. A tejet a rummal összeöntjük egy tálba.
  9. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége.
  10. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos.
  11. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk.
  12. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag.
  13. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.
  14. Bőven adunk mellé tejszínhabot.
  • Receptkönyvben: 750
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 155234
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 23.

Ajánló

Tiramisu-faneknek, krémes süti kedvelőknek kötelező! Maraschinot kínáljunk hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malakoff
Harmathy Ildikó 313 recept

Van élet a Malakoff előtt is (úgy értem, mielőtt az ember megismerkedik vele), utána azonban már nincs nélküle. Erikáéknál ettem először még az egyetem alatt, Erika anyukája mindig Malakoffot készített Erika szülinapjára. Vízvári Mariska receptjéből fejlesztettem a sajátomat. Kávéházam étlapján is szerepelt. Ott szoktam hozzá, hogy kalácsformában készítsem, hogy szép, egyenletes szeleteket tudjunk vágni belőle, de otthoni használatra bármilyen tálban készíthető. Nem annyira fotogén a lelkem, az íze azonban rendkívüli finomságú! Nem is értem, hogy nem tettem fel erre az oldalra hamarabb!

Hozzávalók

A sütialaphoz

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek