Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta 6. -citruskrémes

Máktorta 6. -citruskrémes
Máktorta 6. -citruskrémes
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns ízvilágú, kellemes sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A citruskrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. A lisztet átszitáljuk, sütőporral vegyítjük.
  2. A tojást jól kikeverjük a cukorral és a mákkal, majd hozzáadjuk a tejet.
  3. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és az így kapott masszát vegyítjük a sütőporos liszttel.
  4. A jól kikevert tésztát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük.
  5. Közepes lángon (gázsütő 3. fokozat) kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.

Kréme készítése:


  1. A tejből és lisztből fehérkrémet (besamelt) főzünk, megvárjuk, míg kihűl.
  2. A vajat, margarint és a porcukrot habosra keverjük.
  3. A kihűlt besamelhez adjuk a narancslevet, citromlevet és héjat, majd a cukros vajhoz adjuk apránként, és jól kikeverjük.
  4. A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel, tetejét is bevonjuk.
  5. Saját alapanyagaival dekorálhatjuk, valamint pirított mandulával.
  6. Készíthetjük a krémalapot főzött vaníliás pudingból vagy hidegen kikeverhető krémporból egyaránt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 662
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

máktorta narancsos-citromos krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

850
mák 200 g
rétesliszt 1 bögre
cukor 1 bögre
tej 2 dl
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
tej 6 dl
finomliszt 7.5 dkg
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
margarin 5 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag