Máktorta 3. recept

1 adag
319
kcal
Máktorta 3.
Máktorta 3.
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a liszt nélküli máktortát vendégeknek készítettem. Recept innen.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tejszínhabbal vagy egy gombóc vanília fagyival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

liszt nélküli máktorta, máktorta liszt nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a vajjal és az átszitált porcukorral, gépi habverővel, kikeverjük. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a kakaóport.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg szép fényes nem lesz.
  3. A mákot és a kemény habot felváltva, óvatosan a vajas-tojásos-kakaós egyveleghez forgatjuk.
  4. Egy 25 vagy 26 cm átmérőjű, kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát.
  5. Légkeverésen, 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  6. A máktortát a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét vékonyan meghintjük porcukorral.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 55 377
elküldve: 14
receptkönyben: 631
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (22)

agi1028
agi1028cs, 2014-01-02 22:34

Sziasztok! Én ma megsütöttem ezt a szuper sütit. Légkeveréses villanytűzhelyben, előmelegítés nélkül 160 fokon 50 percig sült, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

tiberia
tiberiav, 2013-12-08 15:52

Kedves Petra!

Én saját készítésű finom szilvalekvárral tálaltam, és isteni volt. A maradékot egy zacskóba tettem és két nap múlva nagyon finom "cuppogós" sütivé avanzsálódott. Úgy is jó volt. Köszi!

Bodon Judit dietetikus
Bodon Judit dietetikusv, 2012-09-30 13:08

Sziasztok! Nekem nincs légkeverésem, gázsütő 4-es fokozatán 45 perc is túl sok volt, alja/oldala megégett, de szerencsére nem menthetetlenül. Nekem kicsit porózus lett, úh. óvatosan félbevágtam és sárgabaracklekvárral megkentem. Nagy sikere lett, én sajnos nagyon náthás voltam a hétvégé, úh. épp csak egy pillanatra éreztem meg az ízét, de az jó volt. :) Szóval érdemes a sütésnél figyelni. :)

szzsófi
szzsófiszo, 2012-06-09 18:41

sziasztok! jól látom, hogy liszt az nem kell bele? máktortát még sosem csináltam, csak kicsit furcsa így.

petra
petracs, 2012-06-14 08:48

Szia Szzsófi,
Igen, ez egy liszt nélküli máktorta, érdemes kipróbálni!
Üdv
Petra

katalinka3
katalinka3v, 2012-04-01 13:06

Tegnap valami édességre vágytunk. Elővettem ezt a receptedet, megsütöttem. Ez valami isteni. Nagyanyám sütött ilyet. Köszönjük Neked. Küldj még sok ilyet. Üdv. Katalinka 3.

szépróza
széprózah, 2012-02-13 19:14

sziasztok,

vki árulja el legyen kedves, h akkor gázsütőben működik-e? alkalomra csinálnám, nem szívesen rontanám el.

köszike :-)

petra
petrah, 2012-02-20 13:39

Persze, csak a hőt kell jól eltalálni, nehogy túl gyorsan süljön, gázsütőben talán 3-4 fokozat a jó!
sok sikert!

szépróza
széprózah, 2012-02-20 14:45

köszi a választ, mivel későn jött, már egy másik sütit csináltam. de legközelebb ez lesz, ígérem :-P

Chrisnya
Chrisnyah, 2012-01-16 13:49

Nagyon finom, mindenki odáig volt érte. Köszönöm a receptet! :)

Aaaudrey
Aaaudreyszo, 2011-10-15 14:03

Ma megsütöttem én is ezt a stortát, de úgy látszik ennek a titka a légkeveréses sütő lehet, mert nekem sima villany sütőben nem igazán sikeredett. 45 perc után a teteje már égni kezdett, még belül még épphogy jó lett. Azért még így is finom, nem fogom kidobni:)
Biztos, hogy 1 óráig kell sütni?

cristin
cristinsze, 2011-10-05 21:06

Ez a máktorta isteni fini!! Édes és puha és nagyon könnyű! nyam -nyam :) Kihűlni sem volt ideje rendesen és már el is fogyott... :)

bracsas
bracsasp, 2011-02-25 16:58

Nagyon finom, én egy pici rumot is tettem bele, citromhéj helyett narancshéjat, étcsoki a tetejére. Tojásfehérjével készült eperhabot adtam hozzá első nap. Másnap a maradékot fiam bevitte magával, öten kérték el a receptet, pedig nem is kaptak habot hozzá:)

Dórianyu
Dórianyuk, 2009-09-15 20:51

én citromkrémet szoktam bele tenni( a tortalapot ketté vágom!) és aztán leöntöm csoki bevonoval...

Macaroon
Macaroonh, 2008-12-22 09:25

Én egy kupac mascarponeval és balzsamecettel tálalom, isteni. Mostanában már kétszer megsütöttem. Akármilyen aszalt gyümölcs is finom belekeverve a tésztába:-)
M.

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
319