r
Nosalty Logó

Mákrolád narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákrolád narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 248 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2982 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 248 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1719 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2982 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Első lépésben a narancskrém alapot készítsük el.
  2. A tojások fehérjét a sóval keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a 2 tojássárgáját, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos, mákos lisztet.
  3. A masszát egyenletesen egy 30 × 40 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert feltekerésnél könnyebben törik.
  4. A megsült piskótáról azonnal húzzuk le a sütőpapírt, és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen tekerjük fel. Ha teljesen kihűlt, megtöltjük a krém felével, újra feltekerjük, és a maradék krémmel bevonjuk a roládot.
  5. Tetejét megszórhatjuk reszelt narancshéjjal vagy kandírozott narancshéjjal. 2-3 órán át hűtjük, majd szeleteljük.

Krém

  1. A tojássárgákat, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot és a keményítőt egy dupla fenekű lábosba tesszük.
  2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy besűrűsödjön, de ne forraljuk fel, mert a tojássárgájából rántotta lesz. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, majd egy sűrű szövésű szűrőkanálon áttörjük, és jól behűtjük. Lehetőleg minél érettebb narancsot használjunk ehhez a krémhez.
  3. Ha a narancs alapunk teljesen lehűlt, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a cukrokat, és habverővel alaposan összedolgozzuk.
  4. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2557
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi vendégváró finomság... mutatós és finom is.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek