r
Nosalty Logó

Mákoska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
krisztaaa
Mákoska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 8015 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    373.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11427.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    5183 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1227 mg
  • Foszfor
    3883 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    998 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    439 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 8015 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a mákot összekeverjük a tejjel, a cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a mézzel, a mazsoláva és a rummal. Felfőzzük az egészet, míg el nem olvad a cukor, hűlni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, és hozzáadjuk a mákhoz.
  3. A tésztához langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis kanál cukorral, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a kétféle cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Alaposan kidolgozzuk, majd 3 részre osztjuk, és kinyújtjuk.
  5. Öszzeállítás: Egy sütőformát kivajazunk, az első laput belehelyezzük, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét. Erre ismét tészta kerül, majd egy adag lekvár ésa maradék töltelék. Az utolsó tésztalappal befedjük.
  6. A tetejét megkenjük a tojással, és megszurkáljuk.
  7. Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12705
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
krisztaaa 12 recept

A mák nem csak egészséges, hanem finom is. Ez a sütemény kaphatná a mákos zserbó nevet is egy kis csokoládéval a tetején, hiszen a recept hasonlít egy zserbó recepjtéhez.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek