Mákosguba-torta Katrintól recept

Mákosguba-torta Katrintól
Mákosguba-torta Katrintól
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk a mákos guba, ezért találtam ki, hogy kicsit felturbózom. Így még sokkal finomabb és mutatósabb is!

hozzávalók / 8 adag

A mákos guba elkészítése

A vaníliapuding elkészítése

A tejszín elkészítése

ajánlat

Bármikor el lehet készíteni, de mi karácsonykor mindig eszünk mákos gubát, tehát ezt a tortát is mindig el fogom készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákosguba-torta vaníliapudinggal, mákos torta
Szólj hozzá!

elkészítés

A mákos guba elkészítése

  1. A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. (Én általában előző nap felkarikázom, berakom a spájzba, s másnap készítem el a mákosguba-tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.)
  2. A fél liter tejet jól felmelegítjük, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a forró tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb fazekat, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntünk.
  3. Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált mákot és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a mákos gubákat.

A vaníliapuding elkészítése

  1. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzünk a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a mákos gubákra, ami szépen belefolyik a gubák közé is. A tetejét elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre, a gázsütő 6-os fokozatára.
  2. Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.

A tejszín elkészítése

  1. Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos.
  2. Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
93 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569