r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Mákos-vaníliás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5040.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2612 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 5486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 485 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral, tojással, vaníliás cukorral habosra keverjük. (Én robotgéppel dolgoztam.)
  2. Belekeverjük a mákot, a narancshéjat és a lisztet. Jól összedolgozzuk.
  3. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 napot (állítólag 1-2 óra is elég neki).
  4. Másnap a sütőt előmelegítjük 180 fokrra, és kibéleljük a tepsiket sütőpapírral. A hűtőből kivéve gyorsan kell vele dolgozni, mert felmelegszik. A tésztát kb. 4 felé vesszük, és mindig csak az éppen használatos legyen kint a hűtőből.
  5. Az egyik részből csináljunk kb. 25 cm hosszú hengert, és szeleteljük fel 15-20 darabra.
  6. A darabkákból patkó alakú kifliket v. tallérkákat készítsünk, és a tepsibe sorakoztassuk őket. Betesszük a sütőbe, kb. 18-20 percig sütjük.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd a felolvasztott csokiba mártjuk a kiflik végét, és sütőpapíron hagyjuk száradni. A tallérokra rácsöppentünk a csokiból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5291
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Ajánló

Aki szereti a mákos dolgokat, annak javaslom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten láttam meg ezt a receptet, Miele főzőiskola a receptgazda. Köszönet érte. Kipróbáltam, de kicsit variáltam, mert a csoki nem volt az eredeti recepben. Nem ártott neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?