r
Nosalty Logó

Mákos túrómousse-torta narancs curddel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos túrómousse-torta narancs curddel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Összesen 501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Összesen 4005 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Összesen 254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6036 g
  • Cink
    919 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    710 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 4005 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Elkészítés

Mákos financier lap

  1. A tojásfehérjéből lágy habot verünk.
  2. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, és halványbarnára pirítjuk. Langyosra hűtjük.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és óvatosan a habba forgatjuk, végül belekeverjük a mézes folyadékot is. Hűtőbe tesszük egy órára.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsin a masszát kikenjük úgy, hogy egy 18 cm-es kört ki tudjunk majd belőle vágni.
  5. 180 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. Amikor teljesen kihűlt, kivágjuk belőle a körlapot, és egy 18 cm átmérőjű (sütőpapírral vagy fóliával kibélelt) tortakarika aljába helyezzük.

Mákos túrómousse

  1. A mákos túrómousse-hoz a tejszínből kemény habot verünk. A túrót áttörjük. A tojásokat kissé kihabosítjuk.
  2. A kristálycukorból és vízből szirupot főzünk. Amikor a szirup eléri a 118 fokot (csendesednek a buborékok), a tojáshabot vízgőz fölé tesszük, és folyamatos habverés közben a cukros folyadékot a tojásba csurgatjuk.
  3. Ha elegyedett, folyamatos kézi keverés mellett kb. 85 fokig melegítjük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  4. A tojáshabot levesszük a gőzről, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Kihűlésig gépi habverővel habosítjuk.
  5. A túrót ízesítjük a mákkal, porcukorral, narancshéjjal és narancslével, majd elkeverjük a tojáshabbal. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A túrómousse-t a tortakarikába helyezett financier lapra simítjuk. Behűtjük.

Narancs curd (angol narancskrém)

  1. A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábasba öntünk, és botmixerrel elkeverünk. Közepes lángon, folyamatos, intenzív keverés mellett besűrítjük. Akkor jó, ha már rottyant egyet.
  2. Levesszük a tűzről, és belekockázzuk a vajat. Ismét átkeverjük botmixerrel.
  3. Ha szép fényes, lefóliázzuk, mégpedig úgy, hogy a fóliát szorosan a narancskrém tetejére simítjuk, hogy ne bőrösödjön.
  4. Kihűtés után átkeverjük, majd a narancs curdet a torta tetejére egyengetjük. A kész tortát több órára hűtőbe tesszük.
  5. Teljes dermedést követően óvatosan leemeljük a tortáról a tortakarikát, és kedvünk szerint díszítjük, például habcsókkal, csokikerítéssel...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6915
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon üde, nagyon könnyed: mákos túrómousse-torta narancs curddel. Jó hír-e, nem tudom: ebből a tortából sokat lehet enni, nagyon sokat. De nyugtasson meg a tudat, hogy a mák tiszta egészség! Hát még a túró...

Hozzávalók

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Címlapról ajánljuk

További cikkek