r
Nosalty Logó

Mákos-szilvás-dióhabos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mákos-szilvás-dióhabos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Összesen 803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Összesen 9651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    496.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11135.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    4484 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1440 mg
  • Foszfor
    4120 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1193 g
  • Cukor
    795 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1979 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    369 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 9651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, kettévágjuk. Egy lábosba beletesszük, megszórjuk fahéjjal, és felforraljuk. Kb 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot. Így is kb 5percig főzzük, majd a szilvaszemeket egy kicsit szétnyomkodjuk. Nem kell megijedni, ha folyós, mert hűlés közben egy kicsit besűrűsődik. Kihűtjük.
  2. A máktöltelékhez felforraljuk a tejet a lereszelt citromhéjjal, majd lehúzzuk a tűzről. Közben a mákot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral. A felforrt tejbe belekeverjük a mákos keveréket, és jól összekeverjük. Kihűtjük.
  3. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha szükséges, 1-2 ek tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. (Én most nem tettem bele tejfölt, mert a tojások nagy része dupla sárgájú volt, így a tojássárgája kiváltotta a tejfölt.) Enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, és a tepsibe sütőpapírral együtt átemeljük. Aki nem használ sütőpapírt, az kivajazott-kilisztezett tepsibe tegye.
  4. A dióhabhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral és a lereszelt narancshéjjal kemény habbá verjük. Ez kb 5-6 perc. Ezután óvatos mozdulatokkal belekeverjük a diót.
  5. A tepsibe tett tésztára először a mákot kenjük rá egyenletessen. Erre rákenjük a szilvát, majd erre óvatosan rákenjük a dióhabot.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a hőfokot csökkentjük 160 fokra, és további kb 10 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből.
  7. Ha kihűlt felszeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5172
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-szilvás-dióhabos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény is Kristóf unokaöcsém születésnapjára készült, mert sokan jöttünk össze, és így a sütemény is elég volt. Ez a sütemény nagyon finom és édes sütemény, az édesszájúaknak csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A szilvatöltelékhez

A dióhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek