r
Nosalty Logó

Mákos-rebarbarás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-rebarbarás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 5051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8096.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    3752 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.3 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 5051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Elkészítés

Tésztához

  1. A túrót a cukorral, sóval, tojással és az olajjal elkeverjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és hozzágyúrjuk a túrós masszához.
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Szóráshoz

  1. A lisztet a cukorral és a vajjal összegyúrjuk. (Apró darabos lesz, a hideg vaj miatt.)
  2. Ezt is hűtőbe tesszük.

Töltelékhez

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A mákot, cukrot, a citromlevet és héjat elkeverjük benne, és hagyjuk kihűlni.
  3. A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
  4. A gyümölcscukorban elkeverjük a rebarbaradarabokat.

Fázisok egyesítése

  1. A kinyújtott tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk.
  2. A mákos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  3. A rebarbarát (cukrostul) rárakjuk.
  4. És végül a "szórással" meghintjük a tetejét.
  5. A süteményt 25-30 percig 180 °C-on sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1221
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a rebarbarát és a mákot is. A rebarbara-szezon viszont sajnos csak pár hétig tart május végén, június elején. Ekkor szoktam elkészíteni ezt a különleges édességet. Kávé vagy tea mellé isteni. :)

Hozzávalók

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Fázisok egyesítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek