r
Nosalty Logó

Mákos piskótatekercs (házi szilvalekvárral)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mákos piskótatekercs (házi szilvalekvárral)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltéshez

Összesen 375 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltéshez

Összesen 1502 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltéshez

Összesen 199 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 375 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4189.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 1502 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgákat a cukorrral habosra keverjük, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk.
  2. Alisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a cukros tojásba, majd belekeverjük a mákot is.
  3. A tojáshabot laza mozdulatokkal a tésztába keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe terítjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. Kissé nedves konyharuhára borítjuk a kész piskótát és párszor ki-betekerjük, majd megkenjük a lekvárral.
  6. Végül porcukorral meghintjük, kihűlt állapotban szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9252
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.

Ajánló

A piskótatekercs töltésének csak a fantáziánk szabhat határt. Sokféle lekvárral, krémmel kipróbálhatjuk, én legközelebb meggylekvárt párosítok majd hozzá. Szeretettel ajánlom a piskótatészták kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyu kezdeni akart valamit a saját készítésű szilvalekvárjával, piskótatekercs formájában. Én viszont egyáltalán nem rajongok a piskótatekercsért (és általában a piskótatésztákért), valami mákosat ettem volna. Végül kompromisszumot kötöttünk, a piskótába ropogós mákszemeket kevertünk. Nagyon jól harmonizált Anyu fantasztikus szilvalekvárjával. Mindenki imádta! :-)

Hozzávalók

A piskótához

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek