r
Nosalty Logó

Mákos-lekváros rakott metélt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-lekváros rakott metélt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4729.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 4177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A metéltet a szokásos módon, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, folyó vízben lehűtjük, majd lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 ek porcukorral habosra keverjük, a fehérjéket 1 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A tejfölt és az olvasztott vajat hozzákeverjük a habos tojássárgájához, majd a megfőtt tésztát összekeverjük ezzel a krémmel. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
  4. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával) és beleöntjük a tészta felét.A mákot összekeverjük a porcukorral és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  5. A szilvalekvárt rákanalazzuk a mákos rétegre és befedjük a maradék tésztával.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, porcukorral megszórva langyosan tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 37775
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.

Ajánló

A laktató, de könnyen elkészíthető desszertek, tészták kedvelőinek, illetve a mákos édességek szerelmeseinek ajánlom. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros recepteket keresgéltem, mert Anyukámnak elég sok szilvalekvárja maradt még az elmúlt évekből. Így bukkantam erre a rakott tésztára egy régebbi NL Konyhában. Nagyon megörültem, mert a mákos finomságok általában a kedvenceim közé tartoznak, szóval mindenképp ki akartam próbálni. Nem bántam meg, nagyon finom lett, a tészta finom puha és nagyon ízletes a mákos és szilvalekváros rétegnek köszönhetően.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?