r
Nosalty Logó

Mákos-kókuszos hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-kókuszos hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    293.5 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6785.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2517 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 4124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat különválasztjuk, és a sárgát felverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a porcukrot (édesítőt) citromlevet.
  2. 2 dl tejet melegítünk, és beleöntjük a mákot, kicsit forraljuk, aztán levesszük a tűzről.
  3. A lisztet leszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral, majd 3 adagban hozzáadjuk a vajas masszához felváltva a mákos masszával, közben még önthetünk hozzá tejet, hogy lágyabb legyen a tészta, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét óvatosan.
  4. Miután kész, előmelegített sütőben kivajazott, lisztezett formában megsütjük.
  5. Ezalatt a krémhez felrakjuk a tűzre a tejet, hozzáadunk 10 g vajat a cukrokat és a lisztet, simára elkeverjük, és sűrűre főzzük.
  6. Miután kihűlt a krém, a maradék szobahőmérsékletű vajjal még egyszer átkeverjük.
  7. Ha kész a tészta hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és félbevágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd körbekenjük vele a kis labdát, és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Tetejére ízlés szerint nyomunk egy kis tejszínhabot vagy vajkrémet, de csokimázzal a legfinomabb. Jó étvágyat:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5667
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Én a tetejére tejszínhabot nyomtam kis kakaóval meghintve, de a csokimáz a legjobb rá, az az igazság:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap este fél 9-kor összedobtam fél óra alatt egy bejglit, hát maradt még mák, gyorsan kezdenem kellett még valamit vele:). Ez lett az eredménye :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!