r
Nosalty Logó

Mákos kifli szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Mákos kifli szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mákos és lekváros töltelékhez

Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mákos és lekváros töltelékhez

Összesen 3394 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mákos és lekváros töltelékhez

Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6568.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    3177 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    768 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3394 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos és lekváros töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosítsuk meg, majd kevésben futassuk fel az élesztőt 1 csipet cukorral. A lisztet, a sót, a többi cukrot és a tejet, a tojást és némi citromhéjat keverjünk össze a felfuttatott élesztővel, majd gyúrjuk bele a meglangyosított margarin 2/3-át. Jól dolgozzuk össze a hozzávalókat, és meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni a tésztát.
  2. Közben a töltelékhez a tejet főzzük fel a margarinnal és a cukorral.Apránként keverjük hozzá a mákot. Forraljuk még néhány percig, majd húzzuk le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk belőle téglalapokat, majd tegyünk a tésztalapokra egy -egy kanál mák-, illetve szilvatölteléket, majd szorosan tekerjük fel őket.
  4. Előmelegített sütőben süssük meg. Ha már aranysárgák, vegyük ki őket, picit hagyjuk hűlni, és vegyük ki a tepsiből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6167
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Ajánló

Tetejüket meghinthetjük porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet szintén egy újságban találtam, megtetszett, így nem volt kérdés, hogy kipróbálom.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos és lekváros töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!