r
Nosalty Logó

Mákos kifli Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos kifli Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 1950 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 5850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 425 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1950 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7289.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3266 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2371 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 5850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 425 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a margarint, a sót elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, amivel tésztát gyúrunk.
  2. 4 cipóba osztjuk, és 1 órát pihentetjük.
  3. Elnyújtjuk téglalap alakúra (3 mm vastagra), és megkenjük az olvasztott zsírral. Majd hosszában feltekerjük.
  4. Letakarva 2 órát pihentetjük.
  5. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és az egy tojás habbá vert fehérjével (kemény masszát kapunk).
  6. Ezután a felsodort rudat 12 darabba vágjuk. Kinyújtjuk 3 mm vastagra, és megtöltjük mindegyiket a töltelékkel. Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
  7. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük (190 fokon).
  8. Még forrón darált vaníliás cukorral megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3385
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel volt itthon mákom, a többi alapanyag meg rendszerint mindig van idehaza, így esett erre a kiflire a választás. Addig sütöttem, míg az alja kezdett barnulni. Férjem kedvence a mákos alapanyagú édesség, úgyhogy neki tetszett a legjobban. Omlós, puha desszert lett belőle...

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek