Mákos guba torta szekelyanna konyhájából recept

Mákos guba torta szekelyanna konyhájából
Mákos guba torta szekelyanna konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk családi hagyomány, hogy Szenteste mákos gubát együnk. Az ünnepi asztalon igazán szépen mutat így torta formájában, ráadásul előző nap elkészíthetjük, így a friss fogásokra több időnk juthat. 
Az alapja mákos guba, amit vaníliapuding réteggel koronázunk. A sablonról bővebben: www.mamintiart.hu

hozzávalók / 8 adag

Mákos guba

  • 7 db száraz kifli (saját készítésű mákos kelt tészta rudakból még finomabb)
  • 250 g mák (1 csomag)
  • 1 l tej
  • 20 dkg porcukor (ízlés szerint, a mákkal elkeverve)
  • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
  • 1 közepes db alma (reszelt)

Vaníliapuding réteg

Díszítés

ajánlat

A díszítősablonokról a weboldalamon olvashatsz többet.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos guba tortaformában, torta mákos gubával, mákos gubás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Mákos guba

  1. A felkarikázott kifliket összekeverjük porcukros mákkal, reszelt almával és narancshéjjal egy nagyobb tálban.
  2. Melegítjük a tejet (nem forraljuk!), ha már forró, ráöntjük a kiflikre, és összekeverjük a gubát.
  3. Kapcsos, vajazott, zsemlemorzsázott tortaformába tesszük a gubát, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Vaníliás puding réteg

  1. Felforraljuk a tejet.
  2. A port egy kevés hideg tejjel és cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez. Megvárjuk, míg bugyog párszor.
  3. Ráöntjük a mákos guba rétegre, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, meghintjük az egészet darált mákkal, és hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Tálalás előtt közvetlenül rátesszük a mamintiart díszítősablont, és szűrőn át porcukorral meghintjük. Cikkekre vágva fogyasztható. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 758
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma v, 2013-12-22 10:47

Na, most latom, hogy itt mar karacsonyoztam... ;p a kekszednel megint minden jot kivantam...sebaj, a jokivansagokbol sosem eleg :)

Torma
Torma / Torma v, 2013-12-15 06:08

Gyönyörű torta Anna!!! És igen eredeti a recept, köszi a megosztást :) nagyon szép, áldásos Karácsonyt és boldog Újesztendőt kívánok minden jóval, sok sikerrel a sablonjaiddal és minden mással, mert nagyon tehetséges alkotó vagy :))) puszillak, Torma :)

655