Mákos guba muffin recept

Mákos guba muffin
Mákos guba muffin
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint kísérleteztem.
Először próbáltam nagyon "megreformosítani" az alapelképzelésemet, és pudingpor helyett pille kölespehelyből, igazi vaníliából, mézből és tejből főztem meg a "pudingtölteléket". Egy darabig minden simán ment, a kis muffinok legnagyobb örömömre csak emelkedtek-emelkedtek sütés közben. Egy idő után viszont kezdett gyanússá válni ez a rendületlen emelkedés... nem is hiába: a gyönyörű kis muffinjaim minivulkánokká változtak, a reformpudingom nagy része pedig a sütő alján elszenesedve végezte...
A próbálkozást viszont nem adtam fel, csak a pudingreformosítást: a képen látható muffinokat a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható vaníliás grízpudinggal készítettem, ami így végre kifogástalanul sikerült...
Csak mennyiségi problémák voltak vele... :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A megadott mennyiségek 12 db muffin elkészítéséhez elegendők.
Készíthető hagyományos hozzávalók, azaz búzaliszt és porcukor felhasználásával is. A puding esetében viszont célszerű a grízpudingot választani, mivel ez sűrűbb és gyorsabban szilárdul. Hagyományos pudingpor használatánál úgy kerülhetjük el a "vulkán-effektust", ha figyelünk, hogy bőven maradjon tészta a töltelék befedésére is.
A mák mennyisége ízlés szerint változtatható (akár többet is elbír, akkor még inkább a mákos gubára emlékeztető ízvilágot kapunk).

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudinggal töltött muffin, mákos muffin, pudingos-mákos muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megszokott módon elkészítjük a vaníliapudingot, majd hagyjuk hűlni.
  2. A joghurtot simára keverjük a mézzel, a mézessütemény fűszerkeverékkel, az étolajjal, a nádcukorral és a tojásokkal.
  3. A  liszteket egy másik tálban összekeverjük a mákkal és a sütőporral.
  4. A lisztes keveréket hozzáadjuk a joghurtos masszához, majd alaposan összedolgozzuk őket.
  5. Egy-egy evőkanál tésztát teszünk a muffinformák papírral bélelt bemélyedéseibe, ezeket egy evőkanál pudinggal töltjük, majd a maradék tésztát egyenlő részekre elosztva befedjük a muffinokat.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12 db cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 35 636
elküldve: 13
receptkönyvben: 383
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bija
blange / bija p, 2011-08-19 22:39

Megsütöttem, dupla adagot, és sokkal több mákkal. A puding elfogyott egy idő után, így hirtelen jött ötlet hatására házi fűszeres szilvalekvár került bele. Jó gondolat volt. Nagyon finom lett!:)

639