r
Nosalty Logó

Mákos guba muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5309.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A megszokott módon elkészítjük a vaníliapudingot, majd hagyjuk hűlni.
  2. A joghurtot simára keverjük a mézzel, a mézessütemény fűszerkeverékkel, az étolajjal, a nádcukorral és a tojásokkal.
  3. A liszteket egy másik tálban összekeverjük a mákkal és a sütőporral.
  4. A lisztes keveréket hozzáadjuk a joghurtos masszához, majd alaposan összedolgozzuk őket.
  5. Egy-egy evőkanál tésztát teszünk a muffinformák papírral bélelt bemélyedéseibe, ezeket egy evőkanál pudinggal töltjük, majd a maradék tésztát egyenlő részekre elosztva befedjük a muffinokat.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12 db
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 43961
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

A megadott mennyiségek 12 db muffin elkészítéséhez elegendők. Készíthető hagyományos hozzávalók, azaz búzaliszt és porcukor felhasználásával is. A puding esetében viszont célszerű a grízpudingot választani, mivel ez sűrűbb és gyorsabban szilárdul. Hagyományos pudingpor használatánál úgy kerülhetjük el a "vulkán-effektust", ha figyelünk, hogy bőven maradjon tészta a töltelék befedésére is. A mák mennyisége ízlés szerint változtatható (akár többet is elbír, akkor még inkább a mákos gubára emlékeztető ízvilágot kapunk).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint kísérleteztem. Először próbáltam nagyon "megreformosítani" az alapelképzelésemet, és pudingpor helyett pille kölespehelyből, igazi vaníliából, mézből és tejből főztem meg a "pudingtölteléket". Egy darabig minden simán ment, a kis muffinok legnagyobb örömömre csak emelkedtek-emelkedtek sütés közben. Egy idő után viszont kezdett gyanússá válni ez a rendületlen emelkedés... nem is hiába: a gyönyörű kis muffinjaim minivulkánokká változtak, a reformpudingom nagy része pedig a sütő alján elszenesedve végezte... A próbálkozást viszont nem adtam fel, csak a pudingreformosítást: a képen látható muffinokat a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható vaníliás grízpudinggal készítettem, ami így végre kifogástalanul sikerült... Csak mennyiségi problémák voltak vele... :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!