r
Nosalty Logó

Mákos guba másképpen vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba másképpen vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 1155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 4616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 1155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11487.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    4498 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    3872 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    1464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 4616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A mákos guháboz

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk.
  2. A tejet felmelegítjük, majd reszelt citromhéjjal ízesíthetjük, és a tojások sárgáját elkeverjük benne.
  3. Öntsük rá a szikkadt kiflikre, és szórjuk rá a mákos porcukrot is, jól keverjük össze.
  4. Egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a mákosgubát beleöntjük. Kicsit nyomkodjuk meg, hogy szorosabb legyen.
  5. Lekvárral a tetejét megkenjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Kiveszük a sütőből, megkenjük a tojásfehérje felvert habjával, és még 15percig sütjük.
  7. Tálalásnál tortaszeletet tálaljuk vaníliás sodóval.
  8. Vaníliás sodó elkészítése:
  9. Egy tűzálló tálba két dl tejetelkeverünk 4 tojássárgájával, az 5 dkg cukorral, az 5 dkg liszttel, vaníliás cukorral, csomómentesre keverjük.
  10. Majd ha felforrt, beleöntjük a maradék tejet, szép lassan kevergetve lassan sűrűsödni fog. Ez elkészíthető mikróban is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24081
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Ajánló

Gubát kívánsz, ezt csináld!:))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőmnél ettem ezt a finom nasit, és a receptjét rögtön elkértem...

Hozzávalók

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?