r
Nosalty Logó

Mákos bejglicsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos bejglicsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Összesen 616 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Összesen 7388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Összesen 285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 616 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12055.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    5362 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1266 mg
  • Foszfor
    4134 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1103.9 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1034 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 7388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Kimérjük és előkészítjük az összes hozzávalót, lehetőleg jól befűtött konyhában.
  2. A langyos tejbe belekeverünk a kimért porcukorból egy teáskanálnyit, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzákeverünk a kimért lisztből 4 csapott evőkanálnyit. Jól elkeverjük, és a melegedő sütő közelében, letakarva fél óra alatt felfuttatjuk.
  3. A lisztet összekeverjük a cukorral, a csomag vaníliás cukorral, egy csipet sóval, belemorzsoljuk a puha vajat, beleütjük a két tojást, és a felfuttatott élesztővel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb 3/4 órát kelesztjük a meleg konyhában.

Máktöltelék

  1. Amíg kel a tészta, elkészítjük a máktölteléket. Az összes hozzávalót a két tojással együtt egy tálba rakjuk, összekeverjük, és forró tejjel leforrázzuk. Ha túl hígnak találnánk, egy kevés zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.
  2. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, három részre osztjuk A részeket egyenként kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük. Éles késsel kb 2 centi vastag karikákat vágunk belőle, majd azokat egy papír muffin formába rakjuk. A formákat tepsikre rakosgatjuk sorban, lehet kicsit szorosabban is, hogy ne terüljenek el nagyon a csigák, és még kb 20-30 percig pihentetjük.
  3. A csigákat sütés előtt megkenjük két felvert tojással (a fehérjék is benne vannak, így nem lesz annyira barnás színű a csiga teteje, ha megsül), és 170-180 fokra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütjük. (Én addig sütöm, amíg szép színe nem lesz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1699
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 28.

Ajánló

Csiga helyett természetesen lehet hagyományos bejgli formájúnak is megsütni, az arányok így is tökéletesek lesznek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeledik a karácsony, éppen a bejgli hozzávalókat keresgéltem a Tesco katalógusában, amikor megláttam az akciós karácsonyi muffin-formákat, és azt gondoltam, miért is ne?

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek