r
Nosalty Logó

Mákkal szórt bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Mákkal szórt bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    3243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A puha vajjal, langyos vízzel és tejjel tésztát dagasztunk (én kézi mixerrel készítem). Addig kell dagasztani, amíg szép sima nem lesz, az edény falától elválik.
  3. Tizsta konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük, míg duplájára nő.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kétfelé osztjuk. Hosszú rúddá formáljuk a tésztát, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a két rudat egymás mellé.
  5. Újra letakarjuk konyharuhával, 15 percig kelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt. A sütő aljába beteszünk egy fémedényben vizet.
  7. A megkelt rudakat megkenjük tejjel, az egyiket mákkal, a másikat szezámmaggal szórjuk meg.
  8. Megsütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1548
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákkal szórt bagett
8zsuzsa8 210 recept

Ez az egyik legfinomabb kenyér-receptem. Évek óta magam sütöm a kenyeremet. Csak a nyári meleg idején veszem boltban - ekkor túl meleg van a sütő begyújtásához. Utóbbi időben csak tönkölybúzát használok, ez a lisztféle lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, használata kedvezőbb a cukorbetegségemnek. A család többi tagját ez nem érdekli, felfalják még langyosan a kenyeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek