Mákhabos-diós szelet recept

Mákhabos-diós szelet
Mákhabos-diós szelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mák és dió egyben, igazán ünnepi és istenien finom sütemény. Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Töltelék

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákkrémes süti, mákos-krémes diószelet
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy kb. 25x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal és a tojások sárgájával, hozzákeverjük a diós, sütőporos lisztet, majd lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  2. Ha a piskóta megsült, lapjában kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük lekvárral.

Töltelék

  1. A krémhez simára keverjük a tejfölt a porcukorral, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával és rummal. A zselatint 2 ek. vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük, és hozzákeverjük a tejfölhöz.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a mákkal és a tejfölös keverékkel. Az egyik piskótalapra rákenjük a krém 3/4-ét, ráborítjuk a másik lapot úgy, hogy a lekváros rész kerüljön a krémre, majd elsimítjuk a tetején a maradék krémet. Megszórjuk kevés darált mákkal, és egész diószemekkel díszítjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd felkockázva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
105 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nautilus13
Judit69 / nautilus13 k, 2017-01-03 06:48

Köszönöm az észrevételt, javítottam. A tojássárgája is természetesen a piskótába kerül.
Judit

1358