Majonézes nyári saláta recept

1 adag
186
kcal
Majonézes nyári saláta
Majonézes nyári saláta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyike a legfinomabb salátáknak, a Saláta ABC című könyvből.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 közepes fej fejessaláta
  • 200 g csemegekukorica
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 közepes db paradicsom
  • 5 ek majonéz
  • 2 dl joghurt (vagy kefír)
  • 1 ek ketchup
  • 1 közepes db újhagyma (vagy 1 tk-nyi reszelt vöröshagyma)
  • ízlés szerint
  • 1 csipet porcukor
  • 4 csepp citromlé

ajánlat

Legfeljebb fél órával fogyasztás előtt készítsük, különben a saláta elfonnyad.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kreol fejes saláta, majonézes vegyes saláta, nyári saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, megszárítjuk a salátát.
  2. Egy tálban elkészítjük a salátamártást: a majonézt, kefírt elkeverjük, ízesítjük a felkarikázott újhagymával (vagy reszelt hagymával), ketchup-pal, sóval, porcukorral, pár csepp citromlével.
  3. A mártásba keverjük a laskára vágott salátát, a leszűrt kukoricát, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot.

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 317
elküldve: 6
receptkönyben: 109
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

186