Majonézes nyári saláta recept

Majonézes nyári saláta
Majonézes nyári saláta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyike a legfinomabb salátáknak, a Saláta ABC című könyvből.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 fej saláta
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 2 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 4-5 ek majonéz
  • 2 dl kefír vagy joghurt
  • 1 ek ketchup
  • 1 szál újhagyma (vagy 1 tk-nyi reszelt vöröshagyma)
  • porcukor
  • citromlé

ajánlat

Legfeljebb fél órával fogyasztás előtt készítsük, különben a saláta elfonnyad.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: nyár
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kreol fejes saláta, majonézes vegyes saláta, nyári saláta

elkészítés

  1. Megmossuk, megszárítjuk a salátát.
  2. Egy tálban elkészítjük a salátamártást: a majonézt, kefírt elkeverjük, ízesítjük a felkarikázott újhagymával (vagy reszelt hagymával), ketchup-pal, sóval, porcukorral, pár csepp citromlével.
  3. A mártásba keverjük a laskára vágott salátát, a leszűrt kukoricát, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 450
elküldve: 5
receptkönyben: 97
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
45 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.