Majonézes nyári saláta recept

Majonézes nyári saláta
Majonézes nyári saláta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyike a legfinomabb salátáknak, a Saláta ABC című könyvből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legfeljebb fél órával fogyasztás előtt készítsük, különben a saláta elfonnyad.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kreol fejes saláta, majonézes vegyes saláta, nyári saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, megszárítjuk a salátát.
  2. Egy tálban elkészítjük a salátamártást: a majonézt, kefírt elkeverjük, ízesítjük a felkarikázott újhagymával (vagy reszelt hagymával), ketchup-pal, sóval, porcukorral, pár csepp citromlével.
  3. A mártásba keverjük a laskára vágott salátát, a leszűrt kukoricát, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 960
elküldve: 6
receptkönyben: 105
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
47 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
194