Majonézes nyári saláta recept

Majonézes nyári saláta
Majonézes nyári saláta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyike a legfinomabb salátáknak, a Saláta ABC című könyvből.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 fej saláta
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 2 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 4-5 ek majonéz
  • 2 dl kefír vagy joghurt
  • 1 ek ketchup
  • 1 szál újhagyma (vagy 1 tk-nyi reszelt vöröshagyma)
  • porcukor
  • citromlé

ajánlat

Legfeljebb fél órával fogyasztás előtt készítsük, különben a saláta elfonnyad.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: nyár
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kreol fejes saláta, majonézes vegyes saláta, nyári saláta

elkészítés

  1. Megmossuk, megszárítjuk a salátát.
  2. Egy tálban elkészítjük a salátamártást: a majonézt, kefírt elkeverjük, ízesítjük a felkarikázott újhagymával (vagy reszelt hagymával), ketchup-pal, sóval, porcukorral, pár csepp citromlével.
  3. A mártásba keverjük a laskára vágott salátát, a leszűrt kukoricát, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, a nyolcrét vágott paradicsomot.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 438
elküldve: 5
receptkönyben: 97
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
45 recept

Legfrissebb cikkek

Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!