r
Nosalty Logó

Majonézes kukorica krokodillal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Majonézes kukorica krokodillal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A majonézes kukoricához

A krokodilhoz

A díszítéshez

Összesen 732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A majonézes kukoricához

A krokodilhoz

A díszítéshez

Összesen 2199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A majonézes kukoricához

A krokodilhoz

A díszítéshez

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5346.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    3542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    756 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4947 micro
Összesen 2199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A majonézes kukoricához

A krokodilhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A majonézes kukoricához

  1. A kukoricából, a füstölt sajtból, a vajretekből a majonézzel salátát készítünk. Ha kell sózzuk, félretesszük.
  2. Az uborka vastagabb végéből levágunk egy kb 8 cm-es darabot. Hosszában félbevágjuk, és kifaragjuk belőle a két fél fejet a fogakkal. A többi részét az uborkának felszeleteljük.
  3. A gépsonkából, a lapkasajtból pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
  4. Aszpikot olvasztunk, és el kezdjük ragaszgatni a korongokat egymáshoz: uborka, sonka, sajt, pirosretek szelet, uborka, és így tovább. Így áll össze a krokodil törzse. A farka felé vékonyodik az uborka, és kisebbek lesznek a felvágott korongocskák (úgy az egyszerűbb, ha szakaszokat ragasztunk, és a tálon rendezzük el a krokodil végleges formáját).
  5. A krokodil méretének megfelelő tálcára rendezzük a salátaleveleket, elsimítjük a tálca egészén a kukoricasalátát, és összerakjuk rajta a krokodilt. A fejét fogvájóval rögzítjük, szájába tesszük a piros retket.
  6. A maradék uborkából elkészítjük a lábait (nekem nem maradt, sütőtökből készítettem). Átlósan megdíszítjük, olvasztott aszpikkal a krokodilt és a díszeket lefényezzük, tálalásig irány a hűtő!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15022
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majonézes kukorica krokodillal
Olaszné Anci 191 recept

Ezt az ötletet szintén a barátnőmtől kaptam képekben. Mivel ez is olyan kis falatozós hidegtál, így ő is ment a farsangra. A lányom szerint sikere volt az ő jelmezének, és az én tálaimnak is. Én meg elhittem neki.

Hozzávalók

A majonézes kukoricához

A krokodilhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek