Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal recept

1 adag
1190
kcal
Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal
Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a majonézes salátákat, így persze, hogy a kedvenceim közé tartozik ez is :)

hozzávalók / 2 adag

A díszítéshez

A salátához

A tartármártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

majonézes csirkemell saláta, almás-majonézes csirkesaláta, sonkás-uborkás csirkesaláta majonézesen
Szólj hozzá!

elkészítés

díszítéshez

  1. Pár babérlevéllel forraljunk ki zselatint pici sóval ízesítve, majd hűtsük le, hogy megdermedjen és lehessen szelni, darabolni.
  2. A petrezselymet vágjuk apróra.
  3. A tojást főzzük lobogó vízben kb. 10 percig, majd pucoljuk meg, karikázzuk fel.
  4. A sonka szeleteket vágjuk csíkokra.

saláta

  1. Tegyünk fel burgonyát főni, lehetőleg héjastól, sós vízben. Főzzük puhára és szűrjük le, hagyjuk kihűlni.
  2. Jó ízű tartármártást keverjünk ki majonézből, tejfölből, amit fehérborral, porcukorral, fehérborssal ízesítünk. Tegyük hűtőbe kis időre, hagy érjenek össze az ízek.
  3. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, kevés vajon szeletelve készre sütjük. Ha kihűlt, apró csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a mártáshoz.
  4. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk, és szintén hozzáadjuk a mártáshoz. Így teszünk még az uborkával, amit szintén apróra vágtunk, és az almánál is szintén ezt tesszük, de előtte megpucoljuk. Hűtőben hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Megmosott, szebb salátalevelekre tálaljuk. Díszítjük sonkacsíkokkal, tojáskarikával, petrezselyemmel és darabolt zselatinnal (aszpik).
  • költség: 500 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 809
elküldve: 0
receptkönyben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

Hozzászólások (1)

szepandi3
szepandi3cs, 2014-03-06 06:44

Az 500 forintos költség a díszítés vagy a tartár hozzávalóira lett kiszámolva? :)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
1190