Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal recept

1 adag
1190
kcal
Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal
Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a majonézes salátákat, így persze, hogy a kedvenceim közé tartozik ez is :)

hozzávalók / 2 adag

A díszítéshez

A salátához

  • 1 közepes fej fejessaláta
  • 1 közepes db alma
  • 1 db csirkemell filé
  • 1 közepes db burgonya
  • 5 dkg csemegeuborka (ecetes)
  • 1 dkg sonka (füstölttel a legjobb)
  • bors ízlés szerint
  • 2 kávéskanál

A tartármártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

majonézes csirkemell saláta, almás-majonézes csirkesaláta, sonkás-uborkás csirkesaláta majonézesen
Szólj hozzá!

elkészítés

díszítéshez

  1. Pár babérlevéllel forraljunk ki zselatint pici sóval ízesítve, majd hűtsük le, hogy megdermedjen és lehessen szelni, darabolni.
  2. A petrezselymet vágjuk apróra.
  3. A tojást főzzük lobogó vízben kb. 10 percig, majd pucoljuk meg, karikázzuk fel.
  4. A sonka szeleteket vágjuk csíkokra.

saláta

  1. Tegyünk fel burgonyát főni, lehetőleg héjastól, sós vízben. Főzzük puhára és szűrjük le, hagyjuk kihűlni.
  2. Jó ízű tartármártást keverjünk ki majonézből, tejfölből, amit fehérborral, porcukorral, fehérborssal ízesítünk. Tegyük hűtőbe kis időre, hagy érjenek össze az ízek.
  3. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, kevés vajon szeletelve készre sütjük. Ha kihűlt, apró csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a mártáshoz.
  4. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk, és szintén hozzáadjuk a mártáshoz. Így teszünk még az uborkával, amit szintén apróra vágtunk, és az almánál is szintén ezt tesszük, de előtte megpucoljuk. Hűtőben hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Megmosott, szebb salátalevelekre tálaljuk. Díszítjük sonkacsíkokkal, tojáskarikával, petrezselyemmel és darabolt zselatinnal (aszpik).
  • költség: 500 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 889
elküldve: 0
receptkönyben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

Hozzászólások (1)

szepandi3
szepandi3cs, 2014-03-06 05:44

Az 500 forintos költség a díszítés vagy a tartár hozzávalóira lett kiszámolva? :)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1190