r
Nosalty Logó

Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabó Richárd
Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A díszítéshez

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 1067 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A díszítéshez

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 2131 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A díszítéshez

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 154 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    497 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3600 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2898 micro
Összesen 1067 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6328.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    4955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    995 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7201 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5795 micro
Összesen 2131 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A díszítéshez

A salátához

A tartármártáshoz

Elkészítés

A díszítéshez

  1. Pár babérlevéllel forraljunk ki zselatint pici sóval ízesítve, majd hűtsük le, hogy megdermedjen és lehessen szelni, darabolni.
  2. A petrezselymet vágjuk apróra.
  3. A tojást főzzük lobogó vízben kb. 10 percig, majd pucoljuk meg, karikázzuk fel.
  4. A sonka szeleteket vágjuk csíkokra.

A salátához

  1. Tegyünk fel burgonyát főni, lehetőleg héjastól, sós vízben. Főzzük puhára és szűrjük le, hagyjuk kihűlni.
  2. Jó ízű tartármártást keverjünk ki majonézből, tejfölből, amit fehérborral, porcukorral, fehérborssal ízesítünk. Tegyük hűtőbe kis időre, hagy érjenek össze az ízek.
  3. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, kevés vajon szeletelve készre sütjük. Ha kihűlt, apró csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a mártáshoz.
  4. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk, és szintén hozzáadjuk a mártáshoz. Így teszünk még az uborkával, amit szintén apróra vágtunk, és az almánál is szintén ezt tesszük, de előtte megpucoljuk. Hűtőben hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Megmosott, szebb salátalevelekre tálaljuk. Díszítjük sonkacsíkokkal, tojáskarikával, petrezselyemmel és darabolt zselatinnal (aszpik).
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6884
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Nagyon szeretem a majonézes salátákat, így persze, hogy a kedvenceim közé tartozik ez is :)

Hozzávalók

A díszítéshez

A salátához

A tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.