r
Nosalty Logó

Majonézes-ecetes burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Majonézes-ecetes burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 788 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 3146 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 91 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 788 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7475.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    5429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 3146 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Elkészítés

Hozzávalók a burgonyához

  1. Burgonyát héjában megfőzzük. Én nagyon szeretem a sárga fajtát, azon belül is, azt amelyik nem fő szét. Megtisztítjuk, karikára szeljük. Ne legyen vastag. Lehet szelni például a tojás szeletelővel.
  2. A vízből az ecettel, cukorral, sóval salátalevet készítünk. Legyen jó ízes, ecetes, cukros egyaránt. A megadott mennyiségek hozzávetőlegesek. Mindig hidegen kóstolom, mert forralás után túl ecet ízű lesz. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük félkarikára.
  3. Az ecetes salátalevet feltesszük a tűzre. Felforraljuk. Amíg felforr, lerakjuk egy jénai tálba a burgonyát a hagymával rétegezve. Ráöntjük a felforralt salátalevet. Így hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók a tartármártáshoz

  1. A tejfölt kikeverjük a majonézzel. Ízesítjük mustárral, cukorral, sóval, őrölt borssal. Ez esetben is érdemes kóstolni, egyszerre legyen a mártás édes, ugyanakkor pikáns is.
  2. Másnap kiszedjük a burgonyát és a hagymát egy szűrőkanállal a léből. A levet nem használjuk fel. A hagymás burgonyához hozzáöntjük a kész majonézes mártást. Óvatosan összekeverjük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 60939
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Ajánlom hidegtálakhoz, nyári melegben köretként bármilyen húsételhez. Hal mellé, a karácsonyi vacsorához, de önmagában is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majonézes-ecetes burgonyasaláta
Nyuszikutya 51 recept

Szeretem a nagyobb családi összejöveteleken a hidegtálakat. El lehet készíteni előre sokféle variációban. Ez a burgonyasaláta mindig kötelező fogás, nagy sikere van. Ecetes alapízű burgonya, a majonéz krémességével.

Hozzávalók

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek