r
Nosalty Logó

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Budai Brigi
Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    720 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3061 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3056 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2057 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat -inakat, majd kettévágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
  3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb "forgóját", azaz az alsó és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles,hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, "letakarítjuk-kapirgáljuk" a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.
  4. A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat,a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
  5. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, körészórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 384
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39679
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 02.

Ajánló

Az eredeti receptet kiegészítettem egy kicsit: majorannával és rozmaringgal fűszereztem a csont helyét. (De csak óvatosan, mert intenzív fűszerekről van szó.) Köretnek petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve
Budai Brigi 17 recept

A fehérbortól igen omlós-foszlós a hús és az íze is isteni. Ezt a receptet a 2007 februári Kiskegyed Konyhájában találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek