r
Nosalty Logó

Májgombócleves, ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Májgombócleves, ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 1335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2487 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2086 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9947 micro
  • α-karotin
    4984 micro
  • β-karotin
    14242 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    3157 micro
Összesen 1335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és a májjal egyűt ledaráljuk
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, a hagymás- petrezselymet, fűszereket, összedolgozzuk.
  3. Ha túl lágy lenne adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát, ezután kicsit pihenni hagyjuk.
  4. A leveshez hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk,.megtisztítjuk és félkarikára vágjuk zöldségeket,
  5. Egy fazékban az olajon először a hagymát, majd a petrezselymet is megfuttatjuk.
  6. Ezután egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle és a májgombóchoz. adjuk.
  7. A maradékhoz adjuk a zöldségeket és kevergetve kicsit megpirítjuk 1-2 perc alatt, vigyázva nehogy megégjen.
  8. Majd felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
  9. Ezután egy vízbe mártógatott teáskanállal beleszaggatjuk a májasgombóc alapot és kb 4 -5 perc alatt megfőzzük, de vigyázzuk csak csendesen forrjon a leves.
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 71156
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májgombócleves, ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Igazán egyszerű elkészíteni, és nagyon finom, ha egyszer kipróbálod, többé szóba sem jöhet a készen vett májgombóc.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek