r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Márti konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Májgaluskaleves Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Májgombóc

Összesen 355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Májgombóc

Összesen 1070 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Májgombóc

Összesen 71 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    3547 micro
  • β-karotin
    9345 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    714 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 355 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9451 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1619 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6671 micro
  • α-karotin
    10641 micro
  • β-karotin
    28036 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2141 micro
  • Lut-zea
    3958 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    710 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Leves

Májgombóc

Elkészítés

Leves

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, mossuk, karikázzuk. A paprikát keresztben félbevágjuk. A paradicsomot meghámozzuk. (Forróvizes módszer). A megtisztított hagymát szintén félbevágjuk (hosszában). A másik felét nagyon apróra felvágjuk, és félretesszük a gombóchoz. A májat megmossuk, eltávolítjuk a szíveket, félbevágjuk őket.
  2. Közepes lábasban felhevítjük a kacsazsírt, és beleforgatjuk a répát, fehérrépát és a zellert. Állandókevergetés közben pár percig pirítjuk. Felöntjük ca. 1 1/4 lvízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot,a hagymát, és a megmosott, kettévágott csirkeszíveket. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletet és gyöngyöztetve, lassanfőzzük, mint a húslevest.
  3. A májgombóchoz lereszeljük a száraz zsemlét, elkaparjuk a májakat. Az apróra vágott hagymát halvány zsemleszínűre pirítjuk a kacsazsírban. A fokhagymát pépesítjük. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk. Egy keverőtálban simára keverjük az alapanyagokat a fűszerekkel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet állni hagyjuk, míg elkészül a leves.
  4. Ekkor forrásban lévősós vízbe teáskanál segítségével adagonként belecsúsztatjuk a masszát (galuska nagyságú), majd lassútűzön kifőzzük (vagy vizes kézzel gombócokat formálunk). Ha készen van, leveses tányérokra szedjük, és rámerjük a forró, zöldséges levest.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 49134
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májgaluskaleves Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Maradék zöldséget dolgoztam fel, és mert nem volt a mélyhűtőben se csont, se husi, ez alkalommal is "megdobtam" egy kis csirkemájgombóccal, hogy legyen "tartalma" az oroszlán (férjem) örömére.

Hozzávalók

Leves

Májgombóc

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek