Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgaluskaleves

Májgaluskaleves
Májgaluskaleves
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyként sokat foglalkoztatott a májgaluska elkészítése. A puha és a kemény közötti ideális állag elérése "némi" kísérletezés után (pár száz szétmállott és pár száz  "kőgombóc" után) sikerült! 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A májgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos csontot alaposan megmossuk.
  2. Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
  3. Ha már nem habzik tovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat,  az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
  4. Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát. Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúdmixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
  6. A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 147
össznézettség: 80 154
elküldve: 7
receptkönyvben: 628
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

húsleves májgaluskával, húsleves májgombóccal, májgombócleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

229
levescsont 1 kg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
bors 15 szem
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
víz 2 l
csirkemáj 4 db
tojás 1 db
zsemle 1 db
majoranna 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
búzadara 1 púpozott ek
finomliszt 1 púpozott ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db