Májgaluskaleves recept

Kalória?
Májgaluskaleves
Májgaluskaleves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyként sokat foglalkoztatott a májgaluska elkészítése. A puha és a kemény közötti ideális állag elérése "némi" kísérletezés után (pár száz szétmállott és pár száz  "kőgombóc" után) sikerült! 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A májgaluskához

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

húsleves májgaluskával, húsleves májgombóccal, májgombócleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos csontot alaposan megmossuk.
  2. Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
  3. Ha már nem habzik tovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat,  az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
  4. Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát. Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúdmixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
  6. A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 60 775
elküldve: 6
receptkönyben: 590
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Töltött zsengék ~500 kalóriából
Töltött zsengék ~500 kalóriából
Zsenge karalábé, tök, cukkini és padlizsán, töltve a legjobbak és még a kalóriák miatt sem kell aggódni!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
231