Májgaluskaleves recept

1 adag
231
kcal
Májgaluskaleves
Májgaluskaleves
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyként sokat foglalkoztatott a májgaluska elkészítése. A puha és a kemény közötti ideális állag elérése "némi" kísérletezés után (pár száz szétmállott és pár száz  "kőgombóc" után) sikerült! 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A májgaluskához

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

húsleves májgaluskával, húsleves májgombóccal, májgombócleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos csontot alaposan megmossuk.
  2. Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
  3. Ha már nem habzik tovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat,  az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
  4. Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát. Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúdmixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
  6. A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 56 442
elküldve: 6
receptkönyben: 568
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz
Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz
Kávéfőzőt használtan? Miért ne! A Jófogáson tucatnyi márkás termék közül válogathatsz. Hogy melyiket vedd meg, abban pedig segítünk mi. (x)
231